Nyexad ingenjör sökes till en känd aktör!

Nyexad ingenjör sökes till en känd aktör!

Är du snart eller nyligen nyutexaminerad ingenjör och vill arbeta med att utveckla säkra komplexa system och produkter? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som systemsäkerhetsanalytiker/-konsult blir du en del av den organisation som utvecklar komplexa system och produkter, ofta med Försvarsmakten som slutkund. Det handlar om en bred flora av system som du kan komma att arbeta med, såsom exempelvis undervattenfarkoster eller flygplan.
Du kommer arbeta med att sätta dig in i det aktuella systemets konstruktion och användning, och genom analys och kravställning av hårdvara och/eller programvara utvärdera och minimera de potentiella risker som systemet kan medföra. Detta för att säkerställa att det färdiga systemet är säkert för användaren och dess omgivning, och inte orsakar oavsiktlig skada på person, egendom eller yttre miljö. Du dokumenterar de analyser och utvärderingar som genomförs i rapporter som slutligen ska ligga till grund för ett systemsäkerhetsbeslut som deklarerar att systemet är tillfredställande säkert för att tas i drift.

Arbetet innebär mycket kontakter med bland annat leverantörer, konstruktörer och användare.
Du kommer att utföra en viss del av ditt arbete på plats hos företagets kund.

Det första steget blir dock att du internutbildas i hur dessa analyser görs, parallellt som du får mindre uppgifter att lösa tillsammans med mer erfarna konsulter

Din profil

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör med ett stort tekniskt intresse och en god förmåga att snabbt sätta dig in i och förstå system och dess uppbyggnad.
Du talar och skriver flytande svenska och då många av företagets kunder arbetar i en internationell miljö är det även viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.
Meriterande är om du tidigare har jobbat med riskhantering och har erfarenhet av exempelvis felträdsanalys och/eller FMECA etc.

Skallkrav:
  • Högskoleingenjör
  • Svenska & engelska - flytande i tal o skrift
  • Svensk Medborgare
  • B-körkort
Meriterande:
  • Civilingenjör
  • Mycket goda studieresultat i kurser inom Matematik eller motsvarande som visar på analytisk förmåga
  • Kännedom om FMECA
  • Kännedom om felträdsanalys
Villkor

Arbetsort: Linköping/Norrköping
Omfattning: Heltid med viss observation om du förväntas ta examen - juni 2018
Startdatum: Augusti 2018

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum! I denna rekrytering lägger vi stor vikt på de personliga egenskaperna.
Mer info
Kontaktperson Julia Sandblom
Telefon 0722-845896
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är ett nordiskt teknikkonsultbolag med över 1470 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. Vår kund är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB och omsätter 1,65 miljarder kronor (2014).
De kombinerar vårt tekniska kunnande med djupgående branschkunskaper för att skapa nya lösningar. Med hänsyn både till miljö och säkerhet. Vår kunds konsulter har spetskompetens inom informationssäkerhet, systemintegration, kommunikation, mekanik, systemsäkerhet, systemutveckling, teknisk produktinformation och logistik. Vår kund har ett talentprogram där du som söker tjänsten har möjlighet att ingå i.

Som anställd på Framtiden kan du känna dig trygg. Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden AB är ett rekryterings- och bemanningsföretag och vår specialitet är Unga Talanger. Det innebär att vi hjälper våra kunder att hitta de bästa medarbetarna som fortfarande är i början av sin karriär. Just nu har vi hundratals lediga jobb.

Framtiden AB arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden AB för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.