Junior systemsäkerhetsanalytiker till känd aktör sökes!

Junior systemsäkerhetsanalytiker till känd aktör sökes!

Är du snart eller nyligen nyutexaminerad högskoleingenjör och vill arbeta med att utveckla säkra komplexa system och produkter? Eller är du kanske på jakt efter nästa utmaning i din karriär? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som systemsäkerhetsanalytiker/-konsult blir du en del av den organisation som utvecklar komplexa system och produkter, ofta med Försvarsmakten som slutkund. Det handlar om en bred flora av system som du kan komma att arbeta med, såsom exempelvis undervattenfarkoster eller flygplan.
Du kommer arbeta med att sätta dig in i det aktuella systemets konstruktion och användning, och genom analys och kravställning av hårdvara och/eller programvara utvärdera och minimera de potentiella risker som systemet kan medföra. Detta för att säkerställa att det färdiga systemet är säkert för användaren och dess omgivning, och inte orsakar oavsiktlig skada på person, egendom eller yttre miljö. Du dokumenterar de analyser och utvärderingar som genomförs i rapporter som slutligen ska ligga till grund för ett systemsäkerhetsbeslut som deklarerar att systemet är tillfredställande säkert för att tas i drift.

Arbetet innebär mycket kontakter med bland annat leverantörer, konstruktörer och användare.
Du kommer att utföra en viss del av ditt arbete på plats hos företagets kund.

Det första steget blir dock att du internutbildas i hur dessa analyser görs, parallellt som du får mindre uppgifter att lösa tillsammans med mer erfarna konsulter.

Din profil

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör med ett stort tekniskt intresse och en god förmåga att snabbt sätta dig in i och förstå system och dess uppbyggnad.
Skallkrav:
  • Högskoleingenjör inom exempelvis maskin eller industriell ekonomi
  • Svenska & engelska - flytande i tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande:
  • Civilingenjör
  • Mycket goda studieresultat i kurser inom Matematik eller motsvarande som visar på analytisk förmåga
  • Kännedom om FMECA
  • Kännedom om felträdsanalys
Som person bör du vara någon som trivs i att arbeta i grupp. Du bör ha en hög social kompetens och drivas av att utvecklas. För denna tjänst finns goda utvecklings möjligheter för den som är intresserad.

Villkor

Omfattning: Heltid
Start: 2 september 2019
Placering: Linköping
Lön: Enligt överenskommelse
Mer info
Kontaktperson Julia Sandblom
Telefon 0722-845896
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juli 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är ett av Nordens största teknikkonsultbolag med nära 1900 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. Vår kund kombinerar teknisk spetskompetens med djupa branschkunskaper, helhetsförståelse och särskilt fokus på miljö och säkerhet. Resultatet är anpassade, hållbara lösningar för kunder med höga krav som verkar både nationellt och globalt. Våra kunder finns primärt inom industri, försvarsindustri, försvar och offentlig verksamhet.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.