Administratör inom byggbranschen sökes!

Administratör inom byggbranschen sökes!

Vi söker för kunds räkning en Vågadministratör/Administratör. Är du gymnasieekonom med ett sinne för struktur, ordning och reda? Sök då tjänsten som Administratör redan idag eller tipsa en vän!

Dina arbetsuppgifter

I rollen somm vågadministratör kommer du till största del att ansvara för de kontroller som sker dagligen av de lastbilar som lastar sten. Detta innebär att du ställer in vilken typ av sten som finns på lastbilen och gör en vågrapport. Arbetet sker till största hand på kontoret men det kan också vara ute i bergstäkten. Du kommer också i rolllen som Vågadministratör/Administratör att hjälpa platschefen med olika administrativa uppgifter för att underlätta och effektivisera det dagliga arbetet på kontoret.

Exempel på arbetsuppgifter kan t ex vara:
  • In - och utvägning av fordon
  • Hantering av fakturor
  • Hantera statistik och rapporter
  • Löpande tillsyn, kontroll och underhåll av vågen
  • Intern liksom extern kontakt med kunder, leverantörer och kollegor
Din profil

För att passa in i rollen som Administratör/Vågadministratör har du följande kriterier:

Skallkrav:
Gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande
B-körkort
Svenska i tal och skrift

Meriterande krav:
Tidigare erfarenhet av industri/byggmiljöer
Intresse för ekonomi
Datorvana

Som person är du driven, strukturerad och trivs i en administrativ roll med mycket ansvar. Du är morgonpigg och motiverad, då arbetsdagen börjar 06.30. Du räds inte för att smutsa ner dig emellanåt då du ibland behöver gå ut i bergstäkten och hjälpa till, då med varselkläder på. Vidare är du en glad person som gärna bjuder på dig själv och trivs i en miljö som tydligt präglas av byggbranschen.

Villkor

Start: Maj
Omfattning: Heltid Vikariat under 12 månader
Arbetstider: 06.30-15.30
Ort: Linköping, Sturefors/Styvinge

Urval sker löpande!
Mer info
Kontaktperson Sabina Andersson
Telefon 0722-027812
Område Linköping
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars 2021 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är en av Sveriges största leverantörer av fabriksbetong, grus och bergkross till bygg - och anläggningsindustrin. De är idag ca 900 anställda i Sverige. I Linköping är de 8 personer. Du kommer inledningsvis att få introduktion på deras kontor som är placerat i Styvinge.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag.