HR-chef till Fergas North Europe

HR-chef till Fergas North Europe

Vi är stolta över våra medarbetare. Det finns glädje och engagemang inför det vi gör som tillåter oss att fortsätta tillverka världsledande produkter. Det bygger på vår kultur, en kultur med högt i tak, nära till beslut och som främjar samarbete, utveckling och framsteg. Nu vill vi ta nästa kliv och fortsätta utveckla Fergas som arbetsgivare och söker därför dig - du som vill sätta riktningen för Fergas HR-arbete i rollen som HR-chef och som får utarbeta en global och lokal HR strategi i linje med verksamhetens övergripande mål.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att få en operativ roll på Fergas North Europe och där samla alla HR-kopplade uppgifter som tidigare har utförts av flera andra medarbetare. Förutom den operativa rollen får du möjlighet att skapa en HR strategi lokalt och globalt. Bolaget har påbörjat en HR inventering som du kan nyttja som grund för fortsatt utveckling av funktionen. Exempel på delar vi arbetar med idag och som du kan förvänta dig i rollen:
  • Personalhälsa och rehabilitering: Coacha organisationen i såväl direkta som förebyggande insatser kopplat till hälsa och rehabilitering
  • Rekrytering: Samla in verksamhetens behov/krav, framtagande av annons och aktivt driva process på uppdrag av och i nära samarbete med rekryterande chef.
  • Onboarding/offboarding: Planera för genomförande av introduktion och uppföljning
  • Förhandling med fackliga parter
Ett axplock av vad vi ser ska ingå i rollen framåt:
  • Employer Branding: I samråd med övriga ledningsgrupp arbete med hur Fergas uppfattas externt som arbetsgivare samt internt arbeta med värdegrund, förmånspaket
  • Talent management: Attrahera och hantera för oss eftertraktad kompetens
Rollen är placerad i Linköping. Du ingår i den lokala ledningsgruppen bestående av kvalitet, supply, teknik, produktion och General Manager Fergas North Europe. Du kommer även arbete i nära samarbete med Fergas Group AB och övriga General Managers som finns i Kina, Italien och USA kring globala HR frågor.

Din profil

Vi ser att du som söker har studerat Human Resources på högskole- / universitetsnivå och arbetat flertalet år i en roll som HRBP, HR-generalist eller HR-konsult på ett producerande företag. Den röda tråden i din erfarenhet är just "brett HR-arbete", något du trivts väldigt bra med. Det du saknar idag är högst troligen ägandeskapet, att vara "det sista ledet" och med det beslutsfattare kopplat till frågor som rör HR, vilket vi erbjuder!
Som person är det viktigt att du är relationsdriven, lyhörd och har på så vis lätt för att skapa förtroende. Du motiveras av och har "nära till nytänk", driver gärna din fråga och förmår bryta ned idéer till något för organisationen greppbart och genomförbart.
I övrigt tror vi att du som person känner igen dig i och beskrivs av andra som...
  • ...en lagspelare, "laget före jaget"
  • "Business minded", kunna prioritera och motivera aktiviteter med affären i åtanke
  • Strukturerad, snabbt förmå sätta sig in i uppgifter och prioritera med verksamhet och organisationens bästa i åtanke
  • Erfarenhet av HR arbete i internationell miljö är meriterande
Varför ska du välja Fergas som din nästa arbetsgivare?
Vi vågar lova att rollen som HR-chef hos oss kommer vara både utvecklande och utmanande för dig som person. Fergas North Europe har påbörjat en resa mot 2025 där vi skall förändra delar av bolaget och du får en aktiv roll, både som HR specialist och del i vår ledningsgrupp. Vår koncern med tillverkning som idag finns i Sverige, Kina, Italien och USA har behov av en global HR strategi som du får vara med att utforma tillsammans med koncernledning. Vår kultur som återfinns i våra "Foundations" är viktiga att vidmakthålla och utveckla.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Fergas med Skill. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Susanne Öman, susanne.oman@skill.se. Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se. Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss. Intervjuer och urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. Passa därför på att skicka in din ansökan redan idag! Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Kontaktperson Susanne Öman
Telefon 013-329408
Område Linköping
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 10 okt 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fergas Group är en verkstadskoncern med huvudkontor i Linköping. Vi har produktionsenheter i Sverige, Kina, USA och Italien samt säljkontor i USA och Indien. Koncernen omsätter cirka 300 MSEK och har ca 230 anställda globalt. Företaget utvecklar, producerar och säljer fläktar och fläktsystem till en lång rad olika applikationer som t.ex. ventilation och uppvärmning, vitvaror, bilindustrin m.m. under devisen "Your Global Partner in Air Moving Solutions". Visionen är att göra kunderna framgångsrika genom att följa med dem till de marknader där de gör sina globala affärer. Fergas har en inkluderande företagskultur där medarbetarna får stort eget ansvar och där beslutsvägarna är korta.

Fergas Group & Fergas North Europe befinner sig i ett expansivt skede globalt med fokus på organisations & produktutveckling för att stödja företagets Vision och Globala målsättningar.