FMV söker projektledare till T&E Luft Provledning

FMV söker projektledare till T&E Luft Provledning

Har du erfarenhet av att leda projekt samt erfarenhet av det tekniska arbetsområdet? Är du bevandrad inom tekniskt systemarbete? Är du målinriktad, van att leda team och samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig.

Test och Evaluering (T&E) är en sammanhållen enhet med särskilt resultatansvar inom FMV. T&E verksamhet omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten och andra kunder, såväl i Sverige som internationellt och omsätter ca 700 miljoner kronor per år. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Vidsel, Karlsborg, Skövde, Linköping, Karlskrona och Enköping.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som Projektledare
Projektledaren leder utvecklar och följer upp projektarbete som utförs i projektteam och som avser komplexa produkter under kontrollerade former och med ett bestämt mål. Du kommer att ansvara för att milstolpar uppnås enligt tidplan inom budget och med överenskommen kvalitet samt ansvara för ekonomin och upphandlingar i projektet. Andra arbetsuppgifter är att analysera, utarbeta, utvärdera och avrapportera projekthandlingar och ge förslag till beslut. Du ansvarar även för kommunikation med intressenter och kontakt med leverantörer.I rollen ingår också att tillse att FMV styrande dokument efterlevs under hela projektet. Du kommer att vara säkerhetsansvarig för projektet och planera och strukturera projektet avseende mål, aktiviteter, ekonomi, resurser och tidplan. Vid behov kommer du att inneha rollerna som kampanjledare och provledare. Vidare kommer du att avtala resurser samt upphandla tjänster och produkter. Du återkopplar progress, risker och erfarenheter till din chef. Arbetet innebär också att delta i arbete vid utveckling av processer, arbetssätt och metoder inom ramen för T&E ansvarsområde.

Resor inom och utom landet kan förekomma,

Tjänsten är placerad i Linköping

Våra förväntningar på dig
Du är civil- eller högskoleingenjör med teknisk inriktning eller har för området annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Det är viktigt att du även har projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtat på annat sätt. Det är en fördel om du har erfarenhet av användning av projektplaneringsverktyg som MS Project eller motsvarande samt erfarenhet av offentlig upphandling och av förhandlingar. Det är även meriterande att ha erfarenhet av verifiering och valideringsverksamhet. För att klara av arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper inom arbetsområdet. Vi ser gärna att du har kunskap om försvarsmaktens flygmateriel och dess taktiska, tekniska och operativa användning samt kunskap inom flygprovningsområdet och teknisk systemintegration.

Du har också mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift och goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du är svensk medborgare innehar B-körkort och har goda kunskaper i officepaketet.

Som person är du en god ledare som motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar bra med komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO, Peter Wallgren Officersförbundet. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta enhetschef Johan Skarstedt på telefon

070-554 32 41

Sista ansökningsdag är 2018-09-30

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 30 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se