FMV T&E söker Flygprovkoordinator till provplatsen i Linköping

FMV T&E söker Flygprovkoordinator till provplatsen i Linköping

Bakgrund
Test och Evaluering (T&E) är en sammanhållen enhet med särskilt resultatansvar inom FMV. T&E:s verksamhet omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. T&E:s verksamhet omsätter ca 700 miljoner kronor per år. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Vidsel, Karlsborg, Skövde, Linköping, Karlskrona och Enköping.

T&E Luft Teknisk Enhet (T&E Luft TE) främsta uppgifter är att tillhandahålla luftfartygssystem med eller utan provinstallationer för flygutprovning, flygträning eller flygutbildning. Inom Teknisk Enhet tillhör du ledningsgruppen som ansvarar för drift- och underhåll av de militära flygsystem som opereras av T&E. Inom enheten utvecklas och designas apparater för flygplan och stödsystem.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ett ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som Flygprovkoordinator
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen att planera och samordna externa aktörer samt följa upp flygverksamheten inom T&E Luft på kort och lång sikt. Det innebär att samverka med övriga provplatsen, ta emot beställningar och fastställa planer i balans med provplatsens resurser. Du leder mötesstrukturer inom området och deltar i uppföljningen av ekonomin runt utprovningen. I arbetsuppgifterna ingår även att vara projektledare för delprojekt och resultatredovisningar för våra provsystem. Fakturahantering och attestering är en naturlig del. Arbetet utförs av dig och redovisas såväl internt som externt till övriga delar av FMV.

Du kommer att arbeta i en mångsidig och spännande verksamhet i teknikens framkant. Vi samarbetar nära med övriga FMV, Försvarsmakten och industrin för att säkerställa att de tekniska och säkerhetsmässiga kraven på materielen uppfylls, och med det övergripande målet att bidra till svensk försvarsförmåga. Vår verksamhet är flexibel där vi strävar efter att skapa tekniska förutsättningar samt att genomföra flygprovverksamhet. Detta innebär bland annat att resor inom och utom landet förekommer som en naturlig del av arbetet.

Våra förväntningar på dig
Du har en gymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi. Meriterande är en eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har erfarenhet av flygområdet inom teknik eller ledning av flygverksamhet samt från flygsystemområdet inom projekt eller inom tidigare arbetslivserfarenhet. Har du dessutom arbetat inom FMV flygområde är det meriterande. Du ska kunna uppvisa prov på mycket god samarbetsförmåga och hög integritet. Du har god kunskap om flygverksamhetens operativa och tekniska krav samt begränsningar och även god kunskap om uppdragsprocesser inom FMV. Praktisk och formell Kunskap inom ekonomiledningssystem EPM och RAMSES är ett krav. Allmän teknisk förståelse för underhållssystem och flygteknik allmänt är ett måste.

Som person har du lätt för att samarbeta i grupp och bra på muntlig kommunikation. Du tar egna initiativ, är strategiskt, uppnår resultat och arbetar bra med komplexa frågor. Du är lugn och uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har goda kunskaper i engelska och innehar B-körkort.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Har du frågor är Du välkommen att kontakta Anders Herlufsén, chef Teknisk enhet, på telefon 013-24 34 13. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO samt Peter Wallgren Officersförbundet. Alla nås genom vxl: 013-24 30 00. Sista ansökningsdag 2018-11-30.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 30 nov (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se