Väderobservatör till Helikopterflottiljen Malmen

Väderobservatör till Helikopterflottiljen Malmen

Vädersektionen på Malmen är en del av Flottiljstaben på Helikopterflottiljen i Linköping. Sektionens huvudsakliga arbetsområden är att observera och rapportera rådande väder och delge prognoser på hur vädret utvecklar sig och hur det kan komma att påverka pågående och planerad flygverksamhet vid flottiljen. Vädersektionen är lokaliserad i flygledartornet på Malmens flygplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer i huvudsak att utföra självständiga väderobservationer med hjälp av meteorologisk mätutrustning och distribuera dessa via datorsystem, samt biträda meteorologen i väderprognosarbetet. Du arbetar kontinuerligt, med hjälp av tekniska system, med uppföljning och övervakning av vädret vad avser exempelvis sikt, molnhöjd, vind, väderfenomen och lufttryck vid givna tidpunkter samt när vissa flygsäkerhetskritiska vädergränser passeras. Arbetet innebär lagarbete tillsammans med vakthavande meteorolog på Vädersektionen, men ensamarbete förekommer också. Arbetsbelastningen kan vara mycket varierande, beroende på väderläge och verksamhet. Befattningen innebär arbete på schemalagda tider. Obekväma arbetstider (exempelvis tidiga morgnar och sena kvällar) förekommer frekvent. Befattningen kan medföra utbildning eller arbete på annan ort samt resor i tjänsten. Som väderobservatör kommer du att vara krigsplacerad, vilket bl.a. medför deltagande i militärövningar.

Kvalifikationer
  • Gymnasiekompetens med godkända betyg i samtliga ämnen
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet inom t.ex. serviceyrke, fältarbete eller motsvarande roll rekryteringsansvarig bedömer likvärdig
  • Körkort lägst klass B
  • God fysisk status då fysiska krav finns
Meriterande
  • Tidigare kunskaper i väderobservation/meteorologi
  • Värnplikttjänstgöring, grundläggande soldatutbildning, kombattant-utbildning eller tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
  • God systemvana och goda kunskaper inom MS Office
Personliga egenskaper
Arbetets karaktär kräver att du är noggrann, ansvarstagande och har en god initiativförmåga. Du är flexibel och är anpassningsbar för variationer i arbetsbelastningen samt har lätt för att samarbeta med andra. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning
Befattningen är civil
Arbetsort Linköping
Beräknat startdatum/tillträde 19-09-02 eller efter överenskommelse

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Chef Vädersektionen Helikopterflottiljen Malmen, Mj Johanna Malm, johanna.malm@mil.se, tfn 013-283592 (alt. 076-8990847).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Annelie Helmersson tfn 013-283900
Försvarsförbundet Caroline Nilsson tfn 013-283815

Välkommen med din ansökan senast 28 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev, där vi vill att du berättar om dig själv och även motiverar varför du tycker att du passar för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 mars (6 dagar kvar)
Visa var