Teknisk chef skolflygplan till Flygstaben

Teknisk chef skolflygplan till Flygstaben

Har du erfarenhet från ledning av flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Om befattningen

Vi söker en Teknisk chef materielsystem (TCM) till flygsystem SK 40 som är under införande, samt till befintligt flygsystem SK 60. TCM arbetsleds i funktionen av Teknisk Chef (TC Flyg) . Tjänsten innebär att i samverkan med egna ingenjörer, Försvarets materielverk (FMV) och industrin leda och ta beslut för fortsatt luftvärdighet inom skolflygsystemet enligt aktuella regelverk. Internationella industrikontakter och samverkan med andra nationer/operatörer förekommer och då är arbetsspråket engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda och ta beslut för fortsatt luftvärdighet/systemvärdighet enligt LFL
 • Besluta om UH-program för tilldelade flygmaterielsystem
 • Besluta om ärenden i ÄL-processen
 • Behörig att företräda CT och kommentera flygsäkerhetsavvikelser (PRIO ärendehantering)
 • Besluta om MR, QA, TA, ARC och LVG-rapport
 • Besluta om sektionens underlag till Logistikplan
 • Vid behov verka som tjänsteförättande CT
Kvalifikationer
 • Utbildad Flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller annan arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren.
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med militär ledning inom fortsatt luftvärdighet
 • Erfarenhet av arbete med bedrivande av flygverksamhet (RML V6D/V6A eller EMAR/EASA Part M/145)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom Försvarsmaktens materiel-, materielförsörjnings- och underhållsproduktion
 • Erfarenhet av arbete med inom Försvarsmakten förekommande driftuppföljnings- och stödsystem (Fenix, PRIO, DITO, GoF, GDU m.m)
 • Erfarenhet från systemsäkerhetsarbete
 • Typkurs fpl Sk60
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel, tar initiativ och har förmågan att funktionsleda personalen vid skolflygdetaljen på ett konstruktivt sätt. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller Vidmakthållandeledare Skolflyg Niklas Tapper, tfn. 013-28 31 43.

Övrigt

Civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning ochövning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort Linköping.

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Christina Sonberg

SEKO Simon Uppgren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 juli 2021 (12 dagar kvar)