Ställföreträdande chef 216.flygunderhållskompaniet

Ställföreträdande chef 216.flygunderhållskompaniet

Är du intresserad av en tjänst i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Försvarsmaktens helikopterverksamhet inom ramen för Sveriges kris- och krigsförmåga?

2. helikopterskvadron är ett unikt förband som löser unika uppgifter i Försvarsmakten. Vi stödjer i första hand Armén, men även krigsförband i övriga försvarsgrenar, med främst materiel- och trupptransporter. Vårt förbands snabbhet, räckvidd och flexibilitet stärker därmed på ett avgörande sätt andra förbands förmågor och gör dessa förband slagkraftigare och effektivare.

Nu har vi en tjänst för dig då skvadronen rekryterar en ställföreträdande kompanichef (OF1-2) till 216.flygunderhållskompaniet i Linköping. Kompaniet genomför främst underhåll på HKP16 Black Hawk och ska kunna genomföra verksamhet både nationellt och internationellt. Vi stödjer också återkommande civilsamhället med t ex brandsläckning och stöd med polistransporter.

Förutom flygunderhåll utgör försvarsplanering, övningar och diverse projekt inom olika områden en naturlig del av kompaniets verksamhet. Kompaniet består av tre plutoner; servicepluton, klargöringspluton och flygmaterielpluton.

216.Flygunderhållskompaniet upprätthåller ständigt beredskapoch står inför en spännande utveckling, därför behöver vi dig med drivkraft för att hjälpa oss på denna resa.

Som ställföreträdare kompanichef tjänstgör du sida vid sida med kompanichefen och leder kompaniet i dennes frånvaro.Tjänsten innebär mycket eget ansvar inom lösandet av sina uppgifter med ett extra fokus på flygmaterieltjänst.

Arbetsuppgifter
 • Överta kompanichefens uppgifter vid dennes frånvaro
 • Arbetsleda kompaniledning och plutonchefer
 • Planera och genomföra verksamhet inom flygunderhåll/flygmateriel samt krigsförbandsutrustning
 • Övnings- och mobiliseringsplanering
 • Vara länken mellan skvadronsstaben och flygunderhållsverksamheten
Kvalifikationer
 • OF1-2 (löjtnant-kapten)
 • B-körkort
 • Erfarenhet av arbetsledning
Meriterande
 • Flygunderhållserfarenhet
 • Tjänstgjort i kompaniledning eller stab
 • Erfarenhet av logistik och/eller teknisktjänst i FM
 • Kunskap inom system PRIO och/eller FENIX
Personliga egenskaper
 • Självgående
 • Kommunikativ
 • Uppgiftsorienterad
 • Lagspelare
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Konstituering kan komma att genomföras om personen anses lämplig. Tillsättning av tjänsten kan ske innan annonstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Fast anställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Kompanichef 216.Fukomp - Göran Nilsson

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Stabschef 2.Hkpskv - Sara Palmqvist

Fackliga företrädare:

OFRO/O HKPFLJ - Mats Häggström

OFR/S HKPFLJ - Caroline Nilsson

SACO-SHKPFLJ - Annelie Helmersson

SekoHKPFLJ - Uraban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord

Ställföreträdande Kompanichef

Stf kompC

KompC

Kompanichef

2.hkpskvadron

Flygunderhåll

Blackhawk

HKP16

OF1

OF2

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 feb 2020 (3 dagar kvar)