Säkerhetsmaterieltekniker till 2.helikopterskvadron på Malmen

Säkerhetsmaterieltekniker till 2.helikopterskvadron på Malmen

OM TJÄNSTEN

Som säkerhetsmaterieltekniker arbetar du med all flygburen överlevnadsutrustning på samtliga flygsystem som finns på Malmen. I säkerhetsmaterielverkstaden genomförs underhåll, reparation och modifieringar på flyghjälmar, nödutrustningspackar, nödsändare, isolerdräckter mm. Som tekniker är det viktigt att man är noggrann, samarbetsvillig, tekniskt intresserad och flexibel då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Förebyggande och planerat underhåll på flygburen överlevnadsutrustning. Avhjälpande underhåll, när utrustningen gått sönder eller när komponenter behöver bytas ut eller repareras. Utprovning och tillpassning av utrustning till piloter och besättningsmedlemmar.

Att genomföra underhåll på säkerhetsmateriel under övningar främst nationellt, men även utanför Sverige. Ingå som en del i insatsorganisationen och delta i insats som säkerhetsmaterieltekniker och kombattant.

Kvalifikationer

Är beredd att genomföra internationell insats

Svensk medborgare

Körkort lägst klass B

Godkänd vid säkerhetsprövning (genomförs innan anställning)

Meriterande

Utbildning inom sömnad, teknik, hantverk.

Utbildad flygtekniker kat. B1 eller B2

Goda kunskaper i engelska

Körkort klass C, CE

Tidigare utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper

Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp. Du kan jobba självständigt inom ramen för den tekniska tjänsten och ta det ansvar som det innebär att vara säkerhetsmaterieltekniker. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann, prestigelös, ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vi söker dig som är aktiv då grundkravet för FM fysiska standard inom helikopterflottiljen är fysisk träning 3 timmar per vecka inom ordinarie arbetstid. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Grundutbildning till säkerhetsmaterieltekniker startar under hösten 2020 och genomförs löpande, utbildningen genomförs i Linköping.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med förbehållen provanställning 6 månader tillämpas. Tjänsten är civil.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Johan Tillfeldt

Chef säkerhetsmaterielverkstaden

0732-473385

Johan.tillfeldt@mil.se

Nina Hahn

Serviceansvarig

072-3957415

nina.hahn@mil.se

Fackliga företrädare:

Anneli Helmersson SACO

Caroline Nilsson OFR/S

Mats Häggström OFR/O

Urban Hellqvist SEKO

Samtliga nås via växeln 013-28 39 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-28

Din ansökan skall innehålla:

CV med referenser

Personligt brev

För tjänsten relevanta intyg/betyg (exempelvis teknikercertifikat)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (9 dagar kvar)