Personalbefäl till Hkpflj

Personalbefäl till Hkpflj

Sökande enhet
HR-avdelningen vid Helikopterflottiljens stab består idag av ett 15-tal medarbetare. Med bland annat HR-chef, personalchef, personalbefäl, HR-generalister, HR-specialist och funktionshandläggare. Avdelningen arbetar övergripande och konsultativt med HR-, rekryterings-, utbildnings- samt friskvårdsfrågor och stödjer chefer i olika typer av frågeställningar. Befattningen innebär krigsplacering vid Helikopterflottiljens personalavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Som personalbefäl ger du ett konsultativt stöd till chefer och medarbetare inom HR-området, utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avta
 • Dina arbetsuppgifter är huvudsakligen operativa inom personalförsörjning, organisation och utbildning
 • Du kommer även att ansvara för en eller ett par HR-procedurer och driva mer långsiktiga HR-frågor
 • Arbetet sker till stora delar med stöd av FM verksamhetsledningssystem SAP/PRIO
Krav på kvalifikationer
 • Specialistofficer OR 7 eller NBO-officer som kan valideras mot OR 7
 • Van användare av Officepaketet
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift
Meriterande kvalifikationer
 • Arbetsgivarutbildning
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisationsstruktur
 • Erfarenhet av att arbeta konsultativt mot chefer inom HR-området
Personliga egenskaper
Vi söker Dig som har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är driven, flexibel och verkar för utveckling och förbättring. Du har en hög integritet, är förtroendegivande och serviceinriktad. Du är tydlig, ansvarsfull och noggrann.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Linköping
Befattningens nivå: OR 7.
Lönenivå: 29 000 - 35 000 kr/mån

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
HR-chef Bo Franzén, 013-28 30 00 (vxl)
Personalbefäl Mats Svedin, 013-28 39 58 (vxl)

Fackliga representanter
Anneli Helmersson, Saco-S Hkpflj
Caroline Nilsson, OFR/S Hkpflj
Mats Häggström, OFR/O Hkpflj
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00

Välkommen med din ansökan. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 10 apr (23 dagar kvar)