Luftvärdighetsingenjör Flysäkerhetsmateriel

Luftvärdighetsingenjör Flysäkerhetsmateriel

Om befattningen

TVA är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. En del av TVA utgörs av Centralt Tekniskt Stöd för Helikopter- och flygsäkerhetsmateriel, CTS Hkp/Säkmat lokaliserad i Linköping. Vi söker nu en Luftvärdighetsingenjör (LVI) till vår verksamhet för Flygsäkerhetsmateriel (Säkmat).

LVI arbetsleds av Teknisk Chef (TCM) för Säkmat. Tjänsten innebär att i samverkan med Central Systemingenjör, systemingenjörer vid förband, Försvarets materielverk (FMV) och industrin hantera tekniska frågor, följa upp, analysera och samordna drift, underhåll och utveckling av Försvarsmaktens Flygsäkerhetsmateriel. Bevakning av inkomna luftvärdighetsdirektiv och att delta i systemsäkerhetsarbete hör också till vardagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Företräda TCM avseende daglig drift och tillgänglighet för Flygsäkerhetsmaterielen.
 • Ge tekniskt stöd till berörda aktörer; TCM, systemingenjörer och säkmatverkstäder vid förband, FMV och industrin.
 • Initialbedömning, åtgärd och uppföljning av inkomna luftvärdighetsdirektiv och servicebulletiner.
 • Operatörsanpassning av godkända data, leda remisshantering av Teknisk Order.
 • Stödja systemsäkerhetsarbetet i SSWG-2
 • LVI, tillsammans med Central systemingenjör, arbetar med underhållsfrågor och tillser att regelverk för fortsatt luftvärdighet beaktas vid projektering, införande, vidmakthållande och avveckling av materielen.
 • Arbetsuppgifterna omfattar Flygsäkerhetsmaterielen i samtliga flygsystem i Flygvapnet.
Kvalifikationer
 • Utbildad flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med ledning av fortsatt luftvärdighet (inom CAMO)
 • Erfarenhet av arbete med bedrivande av flygmaterieltjänst (RML V6 D/V6 A eller EASA Part M/Part145)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Genomfört familiseringskurs Flygsäkerhetsmateriel vid Försvarsmaktens Tekniska skola i Halmstad.
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom FM/FMV:s materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållsproduktion
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens stödsystem såsom Fenix, DITO, GoF, Boris
 • Erfarenhet från systemsäkerhetsarbete
Kontaktperson
Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller Teknisk Chef Säkmat Fredrik Söderlund, tfn. 013-28 33 37

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Vara beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort
Linköping

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter
OFR/O Matz Jakobsson
OFR/S Clarence Arnstedt
SEKO Simon Uppgren
SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (18 dagar kvar)