Kommunikationschef till Försvarsmaktens Helikopterflottilj

Kommunikationschef till Försvarsmaktens Helikopterflottilj

Om tjänsten
I rollen som kommunikationschef vid Helikopterflottiljen ansvarar du för att utveckla förbandets kommunikativa förmåga både internt och externt samt analysera, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser utifrån Försvarsmaktens styrande dokument.

Kommunikationschefen ingår i flottiljens Ledningsstöd, sitter i ledningsgruppen och har ställföreträdande Flottiljchef som närmast chef. Du arbetar i nära kontakt med kommunikatörer på Högkvarteret, på andra förband och med Helikopterflottiljens olika enheter i Linköping, Luleå och Ronneby.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikationschef stödjer du flottiljchefen och övriga chefer i kommunikationsfrågor och arbetar både operativt och strategiskt med kommunikationsinsatser.

Du ansvarar för interna och externa kommunikationsinsatser, arbetsleder förbandets kommunikatör, sköter lokal omvärldsbevakning, skriver texter och fotograferar samt arbetare med flottiljens digitala kanaler.

I uppdraget ingår även att ansvara för kriskommunikation.

Som kommunikationschef på ett krigsförband är du med på större övningar och ansvarar för press- och informationstjänst. Resor, kvälls och helgtjänstgöring förekommer även i andra sammanhang.

Alla anställda i Försvarsmakten ska uppfylla Försvarsmaktens krav för fysisk standard, därför ingår fysisk träning i tjänsten.

Vem söker vi
Du är ansvarskännande och förstår vad det innebär att ingå i ett krigsförband på en position som innebär att du kommer att hantera säkerhetsskyddsklassad information och materiel.

Du är en person som är drivande och nytänkande med flerårig erfarenhet inom kommunikation. Du har ett strategiskt tänkande, goda ledaregenskaper, god kommunikationsförmåga och är prestigelös i kontakten med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte att hålla föredrag för större grupper eller sortera böcker i ett källarförråd.

Du är en god representant för Försvarsmakten, förstår Försvarsmaktens uppgift och står bakom Försvarsmaktens värdegrund och synen på allas lika värde. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Universitets eller högskoleutbildning inom kommunikation eller medievetenskap, eller utbildning som vi bedömer som likvärdig.

God förmåga att se hur kommunikation bidrar till Försvarsmaktens övergripande mål.

God förmåga att arbeta strategiskt, planerat och strukturerat med kommunikation.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Svensk medborgare

Godkänt fysprov, genomförs som del i anställningsprocessen

B-körkort manuell växellåda

Meriterande

Vana att arbeta i en större organisation med kommunikation eller marknadsföring.

God datorvana

Vana att jobba med sociala medier.

Van att jobba proaktivt.

Erfarenhet att jobba i nätverk med andra aktörer.

Erfarenhet av kriskommunikation.

Övrigt

Tjänsten är civil.
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-02.
Det är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga,
Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.
Sysselsättningsgrad: heltid
Lön: Individuell lönesättning
Arbetsort: Linköping, Malmslätt
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Karlsson, kommunikationschef.
013-28 39 18, 070-999 9002
marie.i.karlsson@mil.se

Fackliga representanter
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist, 013-28 39 00
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson, 013-28 39 00
OFR/S Helena Lemnell, 013-28 39 00
OFR/O Mats Häggström, 013-28 39 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Marknadsföring, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 dec 2022 (1 dag kvar)