Fysioterapeut/ Sjukgymnast till Försvarshälsan

Fysioterapeut/ Sjukgymnast till Försvarshälsan

Befattningen erbjuder

Om enheten

Försvarshälsan Malmen är Helikopterflottiljens oberoende expertresurs för arbete med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljöfrågor, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för rekryter/elever samt sjukvårdsberedskap vid övningar. I syfte att skapa en attraktiv arbetsplats ligger Försvarshälsans fokus på att främja hälsa och förebygga ohälsa på individ- grupp- och organisationsnivå.

Enheten har idag 11 medarbetare inom yrkesgrupperna företagsläkare, flygläkare, företagssköterska, sjuksköterska, psykolog, fysioterapeut/ergonom, medicinsk sekreterare, arbetsmiljöingenjör samt hälsopedagog.

Försvarshälsan Malmen arbetar mot hela Linköpings Garnsion med cirka 1 200 personer. Flottiljen har även verksamhet i Ronneby och Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss arbetar du med att bedöma, behandla, rehabilitera och förebygga skador i rörelse-och stödjeapparaten, för såväl rekryter, elever som anställd personal. I arbetsuppgifterna förekommer också utbildning i stor omfattning som en viktig del i det preventiva arbetet. Arbetet sker såväl ute i verksamheten, som i behandlingsrummet och i vår träningslokal.

Kvalifikationer
 • Leg. fysioterapeut/sjukgymnast med minst fem års klinisk erfarenhet i yrket.
 • God erfarenhet av diagnostik och behandling inom rörelse- och stödjeapparaten
 • Erfarenhet av preventivt arbete och/eller belastningsergonomi
 • B-körkort
Meriterande
 • Utbildning inom rörelse- och stödjeapparaten tex. OMT, OMI.
 • Utbildning inom belastningsergonomi
 • Utbildning inom idrottsmedicin/tränarutbildning
 • Erfarenhet av bedömning och behandling av idrotts- och belastningsrelaterade skador
 • Kunskap inom träningsrehabilitering, att aktivt vägleda patienterna i sin rehab på gymmet och/eller behandlingsrummet för att främja återgång till ett fysiskt krävande arbete
 • Yrkeserfarenhet inom företagshälsovård
 • Erfarenhet av utbildning och rådgivning
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet att driva projekt
Personliga egenskaper

Då du kommer att arbeta i en organisation med ett omväxlande och självständigt arbete som förutsätter ett nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal är det av vikt för oss att du har de personliga egenskaper som svarar upp mot det. Vi vill också att du har en egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans i team med övriga yrkeskategorier med syfte att stödja arbetsgivaren i det hälsofrämjande arbetet. Flexibilitet, social kompetens och god samarbetsförmåga samt ett stort intresse och erfarenhet av träning är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställning: Civil befattning, tillsvidare, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas.Arbete på kvällar och helger kan förekomma.
Tjänsten är förlagd till Malmen i Linköping. Verksamhet kan delvis förekomma på annan ort eller vid andra förband vid behov.
Tillträdesdatum så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Cecilia Örjansdotter-Andersson, avdelningschef FH Malmen
Katarina Eriksson, fysioterpeut och ergonom FH Malmen

Kontaktas via växeln 013-28 37 00.

Fackliga företrädare

SACO Anneli Helmersson

Kontaktas via växeln 013-28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-

Bifoga ditt CV och ansökningsbrev.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (8 dagar kvar)