Flygstaben söker Central Planeringsingenjör HKP14

Flygstaben söker Central Planeringsingenjör HKP14

Om befattningen

TVA är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. En del av TVA utgörs av Central Teknisk Stöd för Helikopter- och flygsäkerhetsmateriel, CTS Hkp/Säkmat är lokaliserad i Linköping. Vi söker nu ytterligare en Central Planeringsingenjör (CPI) till Helikopter 14 (HKP14) systemet.

I din roll som CPI HKP14 ansvarar du för central planering och ledning av helikopter- och komponentunderhåll i syfte att möta Försvarsmaktens behov av HKP14. Du ansvarar för att ingångna underhållsavtal följs samt medverkar vid framtagning av nya underhållsavtal. I arbetsuppgifterna ingår även budgetering och uppföljning av drift- och vidmakthållandeekonomi för materielsystemet. Du deltar i arbetet med underhållsfrågor och att regelverk inklusive fortsatt luftvärdighet bevakas och omhändertas under systemets hela livscykel. Inmatning och uppdatering av aktuella datasystem ingår i tjänsten. Du har en funktionsledande roll mot flygsystemsektioner på förband och arbetsleds av Teknisk Chef Materielsystem HKP14. Arbetet bedrivs och leds i samverkan med såväl industri, Försvarets materielverk och förband i Försvarsmakten. Internationella industrikontakter och samverkan med andra nationer/operatörer förekommer och då är arbetsspråket engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Drift-, underhåll- och reservdelsplanering på kort och lång sikt.
 • Budgetering och ekonomisk uppföljning, fakturahantering m.m.
 • Uppföljning av underhållsavtal samt deltagande vid upphandling av underhållsavtal (i avtalsberedningsgrupp).
 • Samordna reservmaterielförsörjningen för systemet dels genom ledning och styrning av PI och MP (planeringsingenjör och materielplanerare vid förband), dels genom att delta i upphandlingar av avtal avseende reservmateriel.
 • Delta i analyser av underhållsprogrammets effektivitet för helikoptersystemet.
 • Delta och hålla i möten inom ramen för vidmakthållandet av materielsystemet.
 • Remissinstans avseende Tekniska order (TO) och andra publikationer.
 • Materieluppföljning inom aktuellt flygsystems driftdatasystem.
 • Inmatning och uppdatering av aktuella driftuppföljningssystem.
Kvalifikationer
 • Utbildad ingenjör alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av arbete med flygmaterieltjänst (RML V6 D/V6 A eller EASA Part M/Part145)
 • God förmåga att skriftligt rapportera och dokumentera ditt arbete
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med driftuppföljning/planering gällande flygmateriel
 • Erfarenhet från flygmaterieltjänst inom Försvarsmakten
 • Kunskap och behörighet inom FM förekommande flygdriftsdatasystem (GDU, Fenix, PRIO m.m.)
 • Erfarenhet av arbete med beredning och förvaltning av leverantörsavtal
 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens materielprocess
 • Kunskap om flygsystemuppbyggnad, underhållssystem och underhållsuppbyggnad.
 • Familiseringskurs HKP14
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt och samarbeta med andra människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn 013-28 36 71 eller Teknisk Chef Materielsystem HKP14, David Broberg, tfn. 013-28 33 19.

Övrigt

Civil tillsvidareanställning. Omfattning 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Jour kan förekomma i samband med övning/insats. Tjänsteresor inom och utom landet förekommer. Arbetsort Linköping.

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Christina Sonberg

SEKO Simon Uppgren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 sept 2021 (5 dagar kvar)