Chef utbildningssektionen till Livgrenadjärgruppen

Chef utbildningssektionen till Livgrenadjärgruppen

Drivs du av att locka fram det bästa hos andra? Motiveras du av tanken på en dynamisk roll, där du har uppgifter som omfattar både stort ansvar och bred variation? Sök dig då till oss på Livgrenadjärgruppen!

Befattningen erbjuder
Som sektionschef hos oss får du möjlighet att utveckla ditt direkta ledarskap. Utöver det erbjuder vi en spännande och dynamisk arbetsplats i händelsernas centrum där framtidens Hemvärnsförband utvecklas och utbildas. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare. Som sektionschef är du första linjens chef och sitter du med i Livgrenadjärgruppensledningsgrupp.

Om enheten och sektionen
Livgrenadjärgruppen (LVG) är grupperad på Flygbas Malmen i Linköping där även Luftstridsskolan, Specialflygenheten och Helikopterflottiljen finns, för att nämna några. Livgrenadjärgruppen är en av fem direkt underställda utbildningsgrupper i Södra Militärregionen vars främsta uppgift är att utbilda, utveckla och administrera Östergötlands två hemvärnsbataljoner. Vi stödjer också de frivilliga försvarsorganisationerna.

Vid Livgrenadjärgruppen arbetar idag cirka 20 medarbetare i alla åldrar. Organisationen består av plan-, logistik- och utbildningssektion. Vid utbildningssektionen arbetar åtta personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda och utveckla utbildningssektionens verksamhet
 • Utöva personalansvar för upp till tio medarbetare
 • Planera och genomföra utbildnings- och övningsverksamhet innefattande bland annat KFÖ, SÖF och KU för hemvärnsförband inom Livgrenadjärgruppen ansvarsområde
 • Stödja 30.Hvbat och 31.Hvbat hemortsutbildning
 • Samordna och planera intern och extern kursverksamhet för hemvärns och frivilligpersonal
Kvalifikationer
 • OF 3 alt OR 8
 • Erfarenhet av att planera och leda såväl utbildningar som övningar med större förband (kompani/bataljon)
 • Erfarenhet av att leda personal
 • God färdighet att hantera system SAP/PRIO
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • God datorvana och kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet att leda och utveckla personal i bataljon och kompanistab
 • Erfarenhet att arbeta med Hemvärnsförband
 • Erfarenhet som kompaniövningsledare
 • SUSA/FUSA kompetens (kompani/pluton)
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha goda ledaregenskaper men också en förmåga att omsätta dina kunskaper i den dagliga verksamheten. Du är van att ta ett stort eget ansvar och kan självständigt leda och samordna verksamheter. Du har en mycket god förmåga att skapa samt bygga goda relationer, såväl internt som externt. För att trivas och lyckas behöver du också vara social, lyhörd och samarbetsinriktad med ett stort eget driv. Tidvis behöver du tåla en hög arbetsbelastning.

Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Vid nyanställning eller återanställning tillämpar vi vanligtvis 6 månaders provanställning. Arbetsort Linköping. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Övlt P-M Nilsson: 070-608 81 49 per-magnus.nilsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR Mårten Thurfjell: 072-362 32 47, marten.thurfjell@mil.se

Fackliga företrädare
Fackliga representanter nås via växeln: 0500-46 50 00.

OF, Tomas Johansson

OFR/S Sena Seladin

SACO Maria Iglesias

SEKO-F, Sven-Erik Borg

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-05. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (1 dag kvar)