TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS bearbetar kunder inom industri, offentlig förvaltning och bygg/hantverk/service genom Butiker, Utesäljare, Tekniska Specialister, Innesäljare och digitala kanaler. TOOLS i Sverige omsätter idag ca 2 miljarder kronor och tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på över 150 orter runt om i Norden.

TOOLS ingår i Momentum Group-koncernen - en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan juni 2017.

Om tjänsten
Vi söker nu en Innesäljare till vår försäljningsenhet i Linköping. Som innesäljare jobbar du med försäljning och kundsupport åt befintliga och nya kunder. Du arbetar med proaktiv försäljning, likväl som administration och att hitta effektiva lösningar till kund. I det dagliga arbetet ingår att svara på frågor via telefon om produkter, avtal, leveranser och fakturor. Hantera reklamationer. Ta emot och registrera order och guida kunden vid beställningar. Du är ett viktigt stöd för kundansvarig utesäljare i arbetet med att säkerställa kunden. Du hjälper till med allt från säljplanering, offerera, teckna avtal, till säljfrämjande aktiviteter såsom utskick och kundevenemang

Tillsammans med övriga innesäljare i försäljningsområdet, säkerställer du att våra kunder får ett professionellt bemötande i sin kontakt med TOOLS. Då du har en nära kontakt och en tät dialog, kommer du att vara en viktig länk i att upprätthålla en god relation till kunden. I ditt arbete ingår det att underhålla och kvalitetssäkra kunduppgifter i TOOLS system. Förutom dina kollegor på Innesälj, och ditt nära samarbete med kundansvarig utesäljare, fungerar du även som ett säljstöd för butiken vid behov.

Vem trivs här?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av försäljning och säljprocessen. Du har ett kundfokuserat arbetssätt och drivs av att utveckla affären. Du är kommunikativ, och gillar kontakten med andra. Du trivs i dialogen med kunden och ser värdet i att bygga och stärka relationer med andra för att uppnå resultat. Du är strukturerad och planerar ditt eget arbete på ett självständigt sätt. Du är ödmjuk och kommunikativ, du delar gärna med dig av din expertis, och stöttar teamet för att ni tillsammans skall prestera på bästa sätt.

För att klara rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll. Du har god datorvana, och har lätt för att lära dig nya system. Du har en allmänt god kunskap av Officepaketet, men i synnerhet goda kunskaper inom Excel. För rollen krävs att du har en avslutad gymnasieutbildning. Erfarenhet av vårt sortiment och om industri- och byggsektorn är starkt meriterande.

Ansök!

Ansök via vårt rekryteringsverktyg. Vid denna rekryteringen använder vi oss av test i urvalsprocessen. Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Försäljning, Telefonförsäljare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tools.se
Sista ansökningsdag 3 feb (18 dagar kvar)