Element Metech söker en front end-utvecklare

Element Metech söker en front end-utvecklare

Vill du utveckla webbaserade system i .NET-miljö och har du en känsla för UI/UX? Trivs du i en bred roll med stora påverkansmöjligheter? Var med och ta vår egenutvecklade kundportal till nästa nivå!

Dina arbetsuppgifter

Du får en viktig roll i utvecklingen av vårt webbaserade system Metech Instrument Organizer (MIO). Du ansvarar för att vi och våra kunder har en problemfri vardag kopplat till MIO och tillsammans med dina kollegor inom utvecklingsteamet ser du till att bolagets system utvecklas på ett sätt som stödjer Elements verksamhet. I och med detta har du mycket kontakter internt i bolaget med såväl den svenska verksamheten som med våra dotterbolag i Finland, Danmark, Tyskland och Tjeckien.

Dina ansvarsområden omfattar;
  • Hantera change requests och önskemål på nya funktioner i MIO
  • Skapa utvecklingssteg på både kort (sprintar) och lång (roadmap) sikt
  • Skriva processbeskrivningar, användarhandböcker och utbildningsmaterial
  • Utbildning av, och support till, våra super users
  • Vara systemadministratör för MIO, ansvara för systemunderhåll, systembeskrivningar samt systemdokumentation
  • Agera 2nd och 3rd line support (1st line support hanteras av kundservice i respektive land)
MIO är en egenutvecklad kundportal där våra kalibreringskunder kan logga in och hantera sina instrument med kalibreringsstatus, kommande kalibrering, underhållsplan, kalibreringscertifikat och kalibreringshistorik. Dessutom kan våra kunder beställa kalibrering och se status för pågående service.

MIO är kundinterfacet för vår produktionsplattform för kalibrering (tillsammans kallade Metech Plattform) som baseras på Jeeves ERP och dess Microsoft SQL databas. MIO är en webbapplikation byggd på ASP.NET.
Utveckling sker i Microsoft Visual Studio med C# och följande frameworks:
  • Microsoft MVC
  • nHibernate
  • Kendo UI
  • jQuery
Din profil

Vi söker dig med relevant utbildning inom mjukvara alt några års erfarenhet av att arbeta i liknande roller. Du har erfarenhet av webbaserade system med spets inom front end. Du har även en förståelse för back end samt grundläggande kunskap inom systemarkitektur.

Vi ser att du är en positiv och kommunikativ person som drivs av att skapa kundnytta. Du arbetar strukturerat och har en god analytisk förmåga. Utvecklingen av MIO görs i nära dialog med våra kunder för att säkerställa en fortsatt attraktiv produkt, vilket kräver att du trivs i en kundnära roll.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat, andra språk är meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med Jeeves är det starkt meriterande.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar vi med Skill. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan, frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Susanne Öman, susanne.oman@skill.se alt 013-32 94 08

Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan på en gång om du tycker tjänsten låter intressant.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Element är ett av världens främsta och mest ansedda partners inom oberoende materialtekniska och mättekniska tjänster. Tillsammans är vi 6 700 medarbetare och 200 laboratorier världen över, och i Norden är vi ca 500 medarbetare med expertis inom mätteknik och materialteknik.

Vi erbjuder kvalificerade tjänster inom materialprovning, produktprovning, mätteknik och kalibrering till industri och myndigheter med högt ställda kvalitetskrav, inom bl.a. flygindustri, försvaret, olja/gas, fordons- och verkstadsindustri samt inom medicinteknik.

Vi behöver förstärka vårt utvecklingsteam med en front end-utvecklare. Vårt befintliga utvecklingsteam finns idag i Linköping, Norrköping, Arboga, Stockholm och Göteborg. Placeringsort är därför flexibelt för oss. Du rapporterar till vår Tekniska Chef.