Försäljningsingenjör VVS till Danfoss Heating Segment Sweden

Försäljningsingenjör VVS till Danfoss Heating Segment Sweden

Vill du få möjlighet att jobba med ett starkt varumärke och skapa och utveckla affärer hos såväl nya som befintliga kunder? Vill du dessutom vara med och bidra till en bättre miljö genom energibesparande lösningar? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Om kundföretaget

Danfoss is a global leader focused on energy-efficient solutions that save energy and costs, and reduce carbon emissions. The company’s wide range of products and services are used in areas such as cooling food, air conditioning, heating buildings, controlling electric motors and powering mobile machinery.

The company is also active in the field of solar and wind power as well as district heating and cooling infrastructure for cities and urban communities. Danfoss was founded in 1933 in Nordborg, Denmark. Today, the Group employs around 23,000 employees and sells its products in more than 100 countries around the world.

Watch how Danfoss is Engineering tomorrow, https://www.youtube.com/watch?v=IdYAjPeSbEo

Dina arbetsuppgifter

Som försäljningsingenjör kommer dina arbetsuppgifter till största del bestå av att skapa och utveckla affärer ute på fältet hos både nya och befintliga kunder, vilket främst innebär grossistledet för VVS, återförsäljare, konsulter, rörinstallatörer, fastighetsbolag och värmeverk. Du bearbetar och utvecklar kunderna i ditt distrikt genom kundbesök, utbildningar och rådgivning med målsättning att skapa goda och långsiktiga relationer som ligger i linje med säljplanen. En viktig del av rollen är att sälja in Danfoss unika koncept till slutkunder för energioptimering samt genomförande och uppföljning på plats hos kund.

Du kommer kontinuerligt att arbeta i CRM-systemet Sales Force samt förväntas att självständigt göra analyser av din kundbas gällande exempelvis lönsamhet. Vidare förväntas du hålla dig uppdaterad om kommande projekt och utvecklingsplaner i ditt distrikt som rör exempelvis infrastruktur och därigenom identifiera nya affärsmöjligheter.

I första hand utgår du från Danfoss kontor i Linköping, men det kan finnas möjlighet att utgå ifrån hemmet om avståndet till kontoret kräver det. Ditt distrikt sträcker sig från Linköping till Kalmar samt delar av Småland.

Din profil

Vi söker dig som har bred teknisk förståelse och god kommersiell insikt. Du behöver ha ett stort driv och ha viljan att göra skillnad i vår affär. Du har ett proaktivt förhållningssätt och utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem. För att lyckas i rollen är det av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och förstår vikten av att skapa goda relationer på olika nivåer, såväl internt som externt.

Du har:
  • Med fördel en högskoleingenjörsexamen med inriktning VVS, mekanik, automation eller energi (fjärrvärme), men du kan även ha tillförskaffat dig motsvarande kunskap från arbetslivet
  • En god teknisk förståelse inom VVS-området eller närliggande områden
  • Erfarenhet av försäljning B2B, samt erfarenhet av arbete i CRM-system
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande om du har:

- Erfarenhet av dimensionering av undercentraler och värmeväxlare

Vad Danfoss erbjuder:
  • Möjligheten att representera ett starkt och kvalitativt varumärke
  • Möjligheten att stärka en befintlig affär
  • Goda möjligheter att utveckla och utvecklas tillsammans med oss
  • En solid och stabil organisation
  • Goda karriärmöjligheter
  • Förmånliga villkor och tjänstebil
I den här rekryteringen samarbetar Danfoss med OnePartnerGroup. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Julia Hermansson på 0709 - 43 57 85. Sista ansökningsdatum är 23/10. Rekryteringsarbetet sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Så länge annonsen finns publicerad på onepartnergroup.se tar vi emot ansökningar.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Rörmokare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se