Laborant

Laborant

Om företaget
SGS, tidigare SYNLAB, är marknadsledande inom miljö- och livsmedelsanalyser med målbilden att skydda allmänhetens hälsa. De är ett multinationellt företag och varumärke som finns över hela världen med fler än 2600 kontor och laboratorier och med över 90 000 anställda.

SGS är engagerade i övervakning, kontroll och restaurering av vår miljö. De utför laboratorieanalyser, provtagning och konsulttjänster inom detta område och är specialiserade inom vatten- och markanalyser. SGS jobbar för att minimera det oförutsedda och för att säkra kvaliteten i deras kunder livsmedels- och drickvattensproduktioner. Till SGS i Linköping söker vi nu en laborant för en tjänst på heltid med start omgående som sträcker sig under sommaren.

Din roll

I denna roll tillhör du den Oorganiska avdelningen och gruppen Metall. Ni är ett mellanstort team och ca 10 personer och stämningen är god där samtliga är väldigt hjälpsamma och omhändertagande. Till en början erbjuds du en introduktion där du lär dig samtliga moment och rutiner i laboratoriet. Du tilldelas också en specifik fadder som finns nära till hands under din introduktion.

Som laborant i gruppen Metall kommer du främst att arbeta med upparbetning av prover och enklare laborativa uppgifter. Du förbereder då prover inför analys och säkerställer att inget test är kontaminerat eller felregistrerat. Utöver det kan du också fördelar prover, säkerställa att det är rätt mängd i varje provrör och eventuellt tillsätta någon typ av vätska. På sikt kan du på sikt också jobba med instrumenthantering samt konservering och filtrering av prover.

Din profil

Vi söker dig som läser på universitetsnivå med en naturvetenskaplig inriktning. Du kan exempelvis läsa kemi, kemisk analysteknik eller teknisk biologi och vi ser gärna att du har kommit en bit i din utbildning för att säkerställa att du känner dig bekväm och hemma i en laborativ miljö. Vidare har du ett stort intresse för kemi och biologi och under din studietid har du utfört enklare laborationer. Via dina studier ska du också ha utvecklat ett bra risk- och säkerhetstänk och du är även väl medveten om de rutiner som krävs för att minska exempelvis risken för kontamination. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom området är detta meriterande, annars ser vi gärna att du har arbetserfarenhet inom branscher där du har utvecklat din noggrannhet samt stresstålighet som inom exempelvis restaurang- eller kundservicebranschen. Ett krav för denna tjänst är att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person tror vi du som söker uppskattar ett rutinartat arbete och lätt skapar ordning och reda bland dina arbetsuppgifter även när arbetstempot ökar och det blir lite stressigt. Du är anpassningsbar, flexibel och ansvarsfull och lägger ett stort fokus på kvalité och noggrannhet. Vidare tror vi att du som söker är kommunikativ, initiativtagande och lätt ställer om inför nya förutsättningar.

Om Clevry

I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Rekryteringsprocessen
Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90