Mjukvaruutvecklare inom Kommunikation och Datalänkar

Mjukvaruutvecklare inom Kommunikation och Datalänkar

Är du mjukvaruutvecklare ut i fingerspetsarna och vill programmera i C++? Ta chansen att arbeta med framtidens kommunikationslösningar för Gripen.

Din framtida utmaning
Som Mjukvaruutvecklare på sektionen för Kommunikation och Datalänkar kommer du att jobba med att möjliggöra våra plattformar att operera i en taktisk omvärld såväl nationellt som internationellt.

Du kommer att få jobba med mjukvaruutveckling för världens häftigaste produkt - Gripen. Att jobba med taktiska system innebär att du bidrar till att göra flygplanet taktiskt användbart.

Du kommer att ingå i ett mindre team som ansvarar för att utveckla funktioner inom radiokommunikation och taktiska datalänkar i Gripen. Mer specifikt kommer du att ansvara för mjukvaruutvecklingen (krav/design/verifiering) av dessa funktioner.

Som anställd på Saab får du trygghet, stabilitet och erbjuds dessutom goda utvecklingsmöjligheter. På sektionen jobbar totalt 30 personer och du kommer att ingå i ett mindre team med bra sammanhållning. Många på avdelningen har ett stort intresse för teknik och det märks att alla har roligt tillsammans.

Den du är idag
Vad krävs för att lyckas i rollen som mjukvaruutvecklare?
  • Kunskaper i C++
  • Lämplig utbildningsbakgrund, exempelvis datateknik, mjukvaruutveckling eller liknande.
  • Intresse för programmering och teknik
  • Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
Följande personliga egenskaper anser vi är viktiga:
  • Nyfiken och social - vågar ställa frågor och bygga kontaktnät
  • Gillar att jobba noggrant och systematiskt
  • Initiativtagande, inhämtar självständigt information som krävs för att lösa uppgiften
  • Flexibilitet - du kan anpassa dig till förändringar och omprioriteringar som sker under projektets gång
Vad du blir en del av
Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 okt 2022 (2 dagar kvar)