Utvecklingschef till XMReality

Utvecklingschef till XMReality

Brinner du för ledarskap, teamarbete och agil mjukvaruutveckling? Vill du leda ett motiverat utvecklingsteam på ett innovativt tillväxtbolag med en unik produkt? Då ska du söka rollen som utvecklingschef på XMReality!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos XMReality.

Om företagetXMReality AB grundades 2007 och utvecklar och säljer digitala lösningar i teknikens framkant för snabbare, smartare kunskapsöverföring via teknikintensiv och innovativ vägledning på distans - Remote Guidance. Företaget gör skillnad för sina kunder genom Remote Guidance och skapar de förutsättningar som krävs för att ge vägledning och instruktioner digitalt på distans. XMReality är marknadsledande och kunderna finns främst inom industrin, världen över. På kontoren i Sverige och USA arbetar ett 30-tal personer som är experter på innovation, utveckling, marknadsföring, försäljning och support.

Huvudkontoret finns i fina lokaler i centrala Linköping, med öppna landskap, en öppen spis samt grillplats på baksidan. Här får du möjligheten att vara en del av en härlig gemenskap på ett bolag som är under en stark tillväxt. Som utvecklingschef får du möjlighet att arbeta med en spännande egenutvecklad produkt och moderna teknologier. Det är en tjänst som är under en stark tillväxt och efterfrågad av stora internationella industribolag.

ArbetsuppgifterI rollen som utvecklingschef har du personalansvar för utvecklingsteamet som består av ett 15-tal utvecklare. Din uppgift blir att leda teamet och säkerställa att arbetet går i rätt riktning. Du skapar förutsättningar för att arbetet levereras till rätt kvalité och tid. Detta gör du genom att dagligen engagera, inspirera, motivera och utveckla din personal. Det dagliga arbetet sker med agil utvecklingsmetodik, där du driver det dagliga arbetet med sprintplanering, standups, demos, retrospekt m.m. Arbetet består av vidareutveckling och ny funktionalitet av den befintliga lösningen, så som live video, ljud och augmented reality. Idag används ett flertal språk och teknologier som C/C++, Java, JavaScript, Swift och WebRTC. Företaget utvecklar för mobila klienter (Android och iOS), Windows, Linux och molnlösningar (AWS).

I rollen har du ett nära samarbete med CTO för långsiktig produktplanering, roadmap och prioriteringar samt utveckling av processer och strukturer. Du skapar goda förutsättningar för teamet att leverera värde och bygga tekniskt stabila lösningar som möter kundkraven. Som utvecklingschef innehar du en nyckelposition där du får möjligheten att bidra med både tekniskt kunnande och gott ledarskap.

Formella krav
  • Tidigare ledarskapserfarenhet, som första linjens chef, projektledare, Scrum Master, teamledare eller liknande
  • Avslutad civilingenjörsutbildning med lämplig inriktning och några års relevant arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper om och praktisk arbetserfarenhet av mjukvaruutveckling, gärna JavaScript och C++
  • Erfarenhet av att leda/driva agila utvecklingsprocesser
  • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska
  • Du har erfarenhet från roller som kräver god affärsförståelse och ett tydligt kundfokus i all leverans
  • Meriterande: Erfarenhet inom SaaS-bolag
Vi söker dig med en positiv inställning och förmågan att inspirera, motivera och få med dig andra människor för att skapa resultat. Du sätter upp tydliga mål och arbetar på ett genomtänkt sätt för att uppnå dem. Du har intresset och förmågan att förstå affärsmässiga principer samt att hålla och skapa struktur i ditt arbete. Vidare är du öppen för förändringar och har viljan att anpassa ditt arbetssätt utifrån behov och förutsättningar.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Linköping
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: utvecklingschef, utveckling, chef, ledare, ledarskap, IT, mjukvara, JavaScript, C ++, projektledare, Scrum Master, SaaS, teknik, team, rekrytering, heltid, XMReality, Linköping
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!