Affärsutvecklare Building Automation - Division Nord

Affärsutvecklare Building Automation - Division Nord

Stimuleras du av att driva utveckling, skapa nya affärer och utveckla erbjudanden mot kund? Har du dessutom gedigen kompetens inom automation och sinne för affärer, kan vi ha rätt utmaning för dig!

Din utmaning
Som affärsutvecklare Automation, division Nord, driver du vår satsning inom Automation i nära samarbete med våra fem regioner. Din uppgift blir att växa och utveckla affären genom att etablera, utveckla och stötta arbetet inom automation i hela divisionen. Det innebär ett ansvar för att driva frågor kring förvärv såväl som organisk tillväxt genom att bidra till att omvandla de strategier, metoder och erbjudanden som förbereds i vår divisionsledning eller i vår centrala automationsmatris till operativa handlingsplaner på våra orter i regionen. Din övergripande målsättning kommer vara att leda oss i vår resa att bli ledande även inom automation.

Som affärsutvecklare kommer du att arbeta nära regionchefer och avdelningschefer inom automation, men även med andra ledare och funktionsansvariga. En god samverkan, när dialog och affärsdrivet samarbete med vår linjeorganisation är en viktig framgångsfaktor för ditt arbete och resultat.
Division Nord är en geografiskt stor division som sträcker sig från Linköping till Kiruna, så resor ingår i arbetet. Du kan med fördel utgå ifrån en ort med bra kommunikationsmöjligheter via tåg och/eller inrikesflyg från Arlanda.

Vi tror att du trivs och presterar som bäst när du kan mäta din framgång utifrån tydliga mål som du satt i dialog med din chef. Du kommer bl.a. att mätas på den konsoliderade volymen och resultatet av vår automationsaffär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Driva tillväxten av automationsaffären i divisionen utifrån utarbetade strategier och framtagna planer
 • Skapa, samordna och underhålla en struktur för försäljning av automation inom hela divisionen
 • Realisera planer för att växa automationsaffären på lokal marknad i nära dialog med region och avdelningschefer.
 • Utveckla vår proaktiva försäljning av vårt erbjudande till nya och befintliga kunder
 • Aktivt bidra till att utveckla vårt erbjudande med försäljningen mellan avdelningar
 • Aktivt delta i arbetet med att stärka den interna samverkan mot "Ett Bravida"
 • Ansvar för divisionens utveckling, aktivitetsplanering och uppföljning för Automation
 • Ansvar för implementering av fattade beslut samt efterföljande av kvalitetsprocessen för automation inom divisionen.
 • Kartlägga och driva förvärvsprocesser, men också aktiviteter i lokal rekrytering, utveckling och motivering av medarbetare.
 • Stötta avdelningschefers ansvar för P/L, budget, prognoser och rapportering i ekonomiska termer för Automation inom divisionen
 • Utgöra en länk mellan divisionens automationsgrupper och den centrala matrisen
Personliga egenskaper och erfarenheter
Som person är du drivande och handlingskraftig, strukturerad och kommunikativ men också lyhörd och ödmjuk. Vi värderar högt din förmåga att kunna samarbeta med andra och att alltid ha ett affärstänkande. För att skapa strategier och handlingsplaner krävs en analytisk förmåga som vi tror du har.

Du förväntas leda genom stor grad av auktoritet och har därför troligtvis djup erfarenhet från att tidigare lett en operativ verksamhet inom automation. Du har antagligen dessutom goda erfarenheter i relationsbyggande roller, både mot kund och interna kontaktytor.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Johan Järvholm Tfn:070-717 05 62 epost: johan.jarvholm@bravida.se

Din ansökan vill vi ha senast den 14 augusti. Vi kommer arbeta löpande med urvalet så vänta inte med din ansökan.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravida.se/
Sista ansökningsdag 20 juli 2022 (15 dagar kvar)