Senior Operations Manager / Production Manager

Senior Operations Manager / Production Manager

Drivs du av att inspirera och utmana ledare och människor? Brinner du för att uppnå resultat och bygga en stark organisation? Vi söker en Senior Operations Manager / Production Manager till Linköping Mejeri. Kärnan i rollen är att utveckla verksamheten genom att framgångsrikt leda andra ledare. Med en starkteamskapande förmåga, tydlighet och ledarerfarenhet är du en nyckelperson i vår framgång.

På Linköping Mejeri är vi cirka 275 kollegor som producerar 230 Mio kg mejeriprodukter per år. Vi är ett specialmejeri som tillverkar yoghurt, matlagningsprodukter, laktosfria produkter både som egna varumärken men även private label. Vi är ett dynamiskt mejeri under stor utveckling och har därför mycket nära samarbete med våra kunder.

Vad innebär rollen?

Som Senior Operations Manager kommer du att ha ansvar för runt 170 anställda med 7 direktrapporterande arbetsledare. Du kommer att ingå i mejeriets ledningsgrupp där du i samverkan med övriga medlemmar bidrar med din områdesexpertis såväl som ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du rapporterar till Site Director. I ditt ansvarsområde ingår att:
  • Skapa en bra arbetsmiljö som inspirerar till utveckling av mejeriets säkerhets-, kvalitets- och effektivitetsarbete.
  • Leda och stötta arbetsledarna i deras dagliga arbete, via involvering, samverkan och målstyrning.
  • Säkerställa rätt kompetens och bemanning på såväl kort som lång sikt.
  • Sätta tydliga mål och skapa resultat genom ett proaktivt agerande och strukturerat tillvägagångsätt.
  • Samarbeta med olika funktioner på mejeriet och tillsammans utveckla verksamheten.
Som en del av ledningsgruppen kommer du ha en viktig roll i lokala projekt och aktiviteter. LEAN är en viktig del i vårt sätt att arbeta och vi lägger stor vikt på både kunskap och erfarenhet inom området. Vidare säkerställer du att vi når våra mål och lever upp till våra kunders förväntningar. Du kommer att etablera ett stort nätverk inom Arla Foods för att aktivt analysera och driva utvecklingen lokalt och inom mejerierna i Arla Foods.

Vem är du?

Vi söker en erfaren ledare som med gott resultat har lyft potentialen hos andra ledare och medarbetare. Du har förmåga att på ett inkluderande sätt skapa relationer och team. Genom att vara en god förebild inspirerar och utmanar du dina medarbetare. Du skapar förutsättningar för att nå uppställda mål, utmana status quo och ser resultatet som ett kvitto på att du och dina medarbetare har gjort ett bra jobb. Som ledare är du tydlig och ser möjligheter framför problem. Du ser sambandet mellan att arbeta målfokuserat och bygga en stark organisation.

Du har troligen en examen som civil-, mejeri- eller kemiingenjör med minst 3 års erfarenhet som ledare inom process- eller tillverkningsindustrin, alt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Förutom din ledarskapskompetens, har du goda kunskaper om standarder för kvalitet, arbetsmiljö och förbättringsarbete. Du har även goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar "från bondgården till tallriken". Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi är måna om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan & kontakt

Är du den vi söker? Ansök redan idag! Ansök senast 2021-05-23. Vi kommer att hantera ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Site Director Mathias Carlsson på telefon +46708460858

COVID-19 Notice:
We are busy producing dairy products so we can continue #fillingtheshelves and #feedingthenation. Recruiting talent to Arla thus stays one of our top priorities also during these difficult times. Necessity is the mother of invention, so we have moved to virtual hiring and onboarding processes for most of our recruitments to enable candidates and our recruitment teams to get close while respecting social distancing. If at the final stages of a recruitment, a candidate would prefer to meet in person, we take all the necessary precautions to ensure everyone's safety.
Mer info
Kontaktperson Mathias Carlsson
Telefon 0708460858
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arlafoods.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (13 dagar kvar)