veoneer tidigare autoliv söker functional safety assistant i linköping!

veoneer tidigare autoliv söker functional safety assistant i linköping!

Är du intresserad av functional safety? Har du en passion för teknologi och vill bidra till Veoneers vision: att rädda fler liv? Har du en god förståelse för systemutveckling? Om du svarar ja på dessa frågor borde du ansöka till denna tjänst! Detta är en fantastisk möjlighet för dig att bli utbildad hos världens största företag inom bilsäkerhetssystem och bli en expert inom functional safety.

Information om uppdraget

Academic Work söker en functional safety assistant för Veoneers räkning. En av Veoneers viktigaste avdelningar, Active Safety, behöver stärka sitt team med ytterligare en person som ska specialisera sig inom functional safety. Ditt jobb kommer vara att försäkra säkerheten i Veoneers kameraprodukter genom att lära dig att utveckla strukturer, metoder samt att följa upp och koordinera säkerhetsarbetet. Veoneers ambition är att du, inom några år, ska vara utbildad som functional safety manager. Detta är en unik möjlighet för en junior talang att växa och lära sig mig om Veoneers säkerhetsarbete för att bli en expert inom området.

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Veoneer. Uppdraget kommer att vara på heltid. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som functional safety assistant kommer du att lära dig genomföra säkerhetshantering i enlighet med relevanta standarder under alla projektfaser (koncept, produktutveckling och produktion). Dina sex första månader kommer innefatta utbildning i Veoneers processer. Först kommer du att lära dig om den internationella standarden ISO 26262, vilket innebär att du kommer bli en expert inom functional safety på en mycket hög nivå. Du kommer även att delta i möten för att lära dig mer om hur processer och tekniska krav kan anpassas för att möta givna säkerhetsstandarder. Det kommer att finnas ett stort stöd från ditt team under hela processen för att du på bästa sätt ska lära dig hur Veoneer arbetar inom området.

Idag består avdelningen av sex stycken functional safety managers och planen är att du kommer bli en av dessa när du fått tillräckligt med erfarenhet och kunskap inom företaget.

Som functional safety assistant kommer du att bli utbildad till att:
 • Analysera effekterna av ISO 26262s utgåvor för Vision Platform och bidra till Functional Safety Culture på Veoneers avdelningar.
 • Utveckla säkerhetsstrukturer och säkerhetsplaner för att se till så de överensstämmer med ISO 26262.
 • Leda och koordinera skapande av functional safety-dokumentation enligt ISO 26262.
 • Dokumentera säkerhetskrav till system, subsystem och komponentnivåer i produktportfolio.
 • Samarbeta med project managers, utvecklingsteam och kunder inom functional safety.
 • Utföra recensioner med produktgrupper för att säkerställa att functional safety-standarder uppfylls under hela produktutvecklingscyklerna.
Tjänsten passar dig som är intresserad av systemutveckling och functional safety. Du är angelägen om att lära dig mer om säkerhet och hur Veoneer arbetar med det. Veoneer är redo att investera tid och resurser för att du ska bli en expert!

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • har en utbildning inom elektroteknik eller liknande. Antingen har du nyligen fått din examen eller så har du några års erfarenhet. Det är högt värderat om du har en PhD, men det är inte ett krav.
 • har ett stort intresse för functional safety.
 • har en djupare förståelse för systemutveckling.
 • har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift, då det är ett krav för denna tjänst.
Det är meriterande om du

* har erfarenhet av en liknande roll eller tidigare arbete med functional safety

Som person är du analytisk. Du analyserar och bryter ner problem i dess beståndsdelar och du kan se sammanhang. Du är även en strukturerad person vilket innebär att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt. Det är också viktigt att du kan kommunicera på engelska i både tal och skrift. Detta innebär att du känner dig bekväm med att presentera dig arbete på engelska till en grupp och att du är mån om att se till så att mottagaren förstår budskapet ordentligt.

Eftersom du kommer få utbildning för att uppnå den kunskap som krävs för att du ska kunna utföra ditt arbete så värderar vi dina personliga egenskaper samt ditt intresse för teknik och functional safety högt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Veoneers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på veoneer@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I över 60 år har Veoneer fokuserat på ett väldigt viktigt område: att rädda liv. Deras innovativa produkter räddar 30 000 liv varje år och förebygger 10 gånger så många skador.

Veoneer är världens största leverantör av bilsäkerhet. När det gäller passagerarsäkerhet var Veoneer de första som introducerade två- och trepunktsbälten samt krockkuddar för fram- och sidokrock. De var också de första som lanserade pyrotekniska bältesförstärkarsystem och skydd avsett för fotgängare. Veoneer producerar också aktiva säkerhetssystem, inklusive bromsstyrningssystem, radar, night vision och camera vision systems. Mänskliga fel orsakar mer än 90% av alla dödliga krascher och införandet av aktiva säkerhetssystem förväntas öka trafiksäkerheten ytterligare, antingen genom att undvika olyckor eller minska hastigheten vid en kollision.

Veoneer är ett företag med en framstående internationell inriktning inom fordonsindustrin. Deras uppdrag är att vara den ledande leverantören av säkerhetssystem för framtida bilar, väl integrerat med autonom körning.