Teknisk projektledare till UMS Skeldar

Teknisk projektledare till UMS Skeldar

UMS Skeldar befinner sig i en spännande fas med att öka tempot i utvecklingen och produktionen av UAS-plattformen Skeldar V-200, för den militära och civila marknaden världen över. Här får du möjligheten att vara en del av deras expansionsresa och utveckla framtidens teknik. I rollen som projektledare får du ett helhetsperspektiv då du driver projekt från förstudie till faktisk leverans till slutkunden. Du arbetar nära både produkt, kund och slutanvändare och har dessutom ett nära samarbete med samtliga roller och funktioner på företaget, då alla finns samlade under samma tak. Här får du chansen att bli en viktig nyckelspelare i ett växande företag med möjlighet till både personlig- och karriärmässig utveckling!

Information om uppdraget

UMS Skeldar arbetar med avancerad teknik och är nu mitt i en stor tillväxtresa varför de behöver förstärka sitt lag med en teknisk projektledare. Här blir du en del av en arbetsgrupp med bred och djup kunskap inom utveckling av obemannade helikoptersystem vars arbete genomsyras av kreativitet, hjälpsamhet och en god teamkänsla. I rollen som projektledare kommer du leda projekt som innehåller både utveckling, utprovning och utbildningsprogram, samt säkerställande av produktionsleveranser. Du kommer bland annat att driva förstudier och projekt, sätta upp krav och identifiera resursbehov, leda teknikintensiva team samt få samtliga intressenter att arbeta åt samma håll. Rapportering sker oftast både till UMS Skeldars företagsledning och i förekommande fall till kunden.

UMS Skeldar bildades 2016 och är ett högkvalificerat företag med alla funktioner som krävs för att utveckla och leverera kompletta UAS-system. De är nu i en mycket expansiv fas där visionen är att tillhandahålla avancerade lösningar för obemannade helikoptersystem för att möta komplexa utmaningar på dagens marknad.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos UMS Skeldar.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på UMS Skeldar förväntas du vara delaktig i och driva företagets projekt från de tidiga faserna till faktisk leverans av UMS Skeldars system till slutkunden. Detta innefattar bland annat:
 • Driva förstudier i potentiella projekt mot kund eller internt, vid behov även tillsammans med försäljningsavdelningen.
 • Identifiera resursbehov och utvecklingsbehov. Definiera projekt- och tidplan, sätta upp milstolpe- och leveransplaner.
 • Driva projekt som ofta innefattar vissa eller samtliga av följande områden: Utvecklingsarbete inom system, mjukvara, mekanik, hållfasthet, elektronik, kablage och installation.
 • Utbildning av tekniker och operatörer hos kund, genomförande av flygutprovning, verifiering och validering av systemet samt genomförande av kvalificeringsprov hos kund.
 • Genomföra projektavslut genom att bland annat följa upp resultatet, utföra lessons learned och skriva slutrapport.
Tjänsten passar dig som tycker om att ta ett stort ansvar för ditt eget arbete och samtidigt vara en viktig del i ett starkt team. Du som drivs av de utmaningar som ett mindre företag i utvecklingens framkant erbjuder, där du är en viktig del i helheten, kommer att trivas mycket bra här!

Vi söker dig som
 • Har några års arbetserfarenhet från projektledning av tekniska projekt.
 • Har arbetat utifrån någon eller några etablerade projektstyrningsmodeller.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, då båda språken används dagligen såväl internt som externt.
 • Erfarenhet från projektledning där mjukvaruutveckling varit en betydande del av projektets omfattning är meriterande.
Som person är du kommunikativ och bra på att skapa goda relationer. Att entusiasmera och inspirera dina medarbetare är en viktig del av ditt sätt att arbeta. Du värdesätter teamarbete, men kan även arbeta självständigt under stort eget ansvar och med god struktur. Som projektledare så är även ett fokus på resultat och kvalitet en viktig del i ditt sätt att leda och styra.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med ev. 6 månaders provanställning.
 • Placering: Linköping.
 • UMS Skeldar utför en säkerhetskontroll innan anställning.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten får du gärna höra av dig till rekryteringskonsult Frida Andersson, 013-470 96 09 alternativt till recruitmentlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
OM OSS

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om UMS Skeldar på deras hemsida eller spana in deras Youtube-kanal HÄR