Teknikintresserad medarbetare till Danfoss Customer Service

Teknikintresserad medarbetare till Danfoss Customer Service

Vi söker dig som vill utveckla och lyfta företagets kundsupport och arbeta proaktivt för att utveckla kundrelationen. Genom din goda känsla för service, intresse för teknik samt din förmåga att förstå och fånga upp kundernas behov kommer du att skapa mervärde för både kunden och Danfoss! Låter detta som dig? Då ska du söka till Danfoss customer service grupp!

Information om uppdraget

"En väldigt omväxlande roll, där arbetsdagen aldrig blir långtråkig och med goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför Sverige." Så beskriver en av medarbetarna på Danfoss kundsupport sin tjänst.

Danfoss customer service grupp hanterar segmenten Heating, Cooling och Drives. De är totalt 12 personer med blandade bakgrunder och åldrar, ett engagerat team som gärna delar idéer och stöttar varandra när det är högt tryck. Detta innebär att du får en varierande och utvecklande vardag där det finns alla chanser att varje dag lära sig något nytt! Samtidigt har du din närmsta chef under samma tak, som välkomnar nya idéer och angreppssätt i arbetet och som genom tydliga mål skapar riktlinjer för ditt arbete som du sedan får utforma och utveckla under eget ansvar. Danfoss skapar lösningar för morgondagens drömmar redan idag, häng med på den resan!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Danfoss.

Arbetsuppgifter

I rollen som kundsupport är du ansiktet utåt och första kontaktperson för Danfoss kunder. Du kommer hantera både inkommande och utgående samtal med fokus på att ge varje kund bästa möjliga support genom att vara lyhörd för varje kunds behov och utefter det arbeta proaktivt och med stort lösningsfokus. I rollen ingår även en del administrativa uppgifter med bl.a. orderhantering, logistikdokumentation och fakturering. Utöver kontakten med kund har du också ett nära samarbete med andra avdelningar internt samt med tredjepartsleverantörer, allt för att säkerställa en väl fungerande kundservice- och försäljningsprocess.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera kundärenden och frågor via telefon och mail samt följa upp beställning och annan information genom SAP och Salesforce.
 • Agera first line support och i samband med detta samarbeta med interna avdelningar och produktionsenheter inom Danfoss globalt.
 • Arbeta proaktivt för att ge den bästa kundupplevelsen där du följer kunden genom hela processen med tät uppföljning och dialog.
 • Bidra med nya idéer och perspektiv för att utveckla arbetsprocessen.
Tjänsten passar dig som trivs som allra bäst i kontakten med kund, som drivs av problemlösning i kombination med service och som har ett intresse för och vill lära dig mer om innovativ teknik. Med rätt inställning och driv har du stora möjligheter att gå långt. Oavsett vilken väg du vill gå framåt finns det goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill vara en del av Danfoss både i Sverige och globalt. Här återges en möjlighet att få insyn i flera olika snabba projekt, vilket gör att möjligheterna är oändliga. Danfoss erbjuder även en konkurrenskraftig lön i kombination med ett generöst bonussystem.

Vi söker dig som
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och kundrelationer, med fördel inom B2B.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, då språken används i det dagliga arbetet.
 • Har ett genuint intresse för teknik och har viljan att lära dig mer inom området.
 • Har god datavana samt tidigare erfarenhet av att arbeta i affärssystem. Det är ett plus om du har erfarenhet av SAP och/eller Salesforce, men inget krav.
Som person är du serviceinriktad och sätter alltid kunden i fokus med målet att överträffa kundens förväntningar genom god kommunikation samt hitta lösningar på behov och problem. Du är flexibel, kan snabbt prioritera mellan olika arbetsuppgifter och anpassa dig till nya omständigheter. Vi ser även att du är orädd inför nya situationer och gärna tar dig an nya uppgifter samt kommer med nya förslag till arbetssätt. Samtidigt tar du stort ansvar både för ditt eget och det gemensamma teamets arbete samt erkänner misstag och arbetar för att rätta till dessa.

Övrig information
 • Start: Vi söker rätt person och är därför flexibla med startdatum.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders inledande provanställning.
 • Placering: I nyrenoverade lokaler i centrala Linköping.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi även tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Försäljning, Kundservice
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Danfoss ingenjörsteknik gör det möjligt för morgondagens värld att göra mer med mindre resurser. Vi möter det växande behovet av infrastruktur, matleveranser, energieffektivitet och klimatvänliga lösningar. Våra produkter och tjänster används inom områden som kyla, luftkonditionering, uppvärmning, motorstyrning och mobila maskiner. Vi är också verksamma inom förnybar energi samt fjärrvärmeinfrastruktur för städer. Vår innovativa teknikresa startade 1933 och idag är Danfoss världsledande med ca 25 000 anställda och betjänar kunder i mer än 100 länder. Vi är privatägda av grundaren Mads Clausens familj. Läs mer om oss på Danfoss