Talent Sourcer till Academic Works Linköpingskontor

Talent Sourcer till Academic Works Linköpingskontor

Som Talent Sourcer är du en nyckelspelare på kontoret och den som har det hetaste kandidatnätverket. Med hjälp av search i olika kanaler kommer du att hitta de skarpaste kompetenserna och ligga steget före, för att proaktivt attrahera och bygga relationer med eftertraktade kandidater. Är du en skicklig nätverkare med en god förmåga att inge förtroende, som dessutom tycker om att nyttja din kreativa förmåga? Då är det dig vi söker!

Information om uppdraget

I rollen som Talent Sourcer kommer du självständigt driva ett proaktivt arbete för att bygga upp och utvidga ett nätverk av kandidater. Du kommer till största del rikta dig mot kandidater som i hög utsträckning efterfrågas av våra kunder, vilket innebär att du växlar fokus utifrån regionens främsta behov inom två av Academic Works största affärsområden IT och Teknik. Vid behov kan det även bli aktuellt att fokusera på fler affärsområden. Du driver ditt operativa arbete på egen hand, samtidigt som du arbetar tätt med kollegor i vår leveransorganisation i syfte att matcha rätt kandidat till rätt tjänst. Samarbete och utbyte med Talent Sourcers på andra kontor är också en central del i tjänsten. Vi har flertalet verktyg som du kan använda dig av för att lyckas i ditt dagliga arbete, men vi är givetvis också öppna för att du bidrar med idéer och initiativ som kan utveckla vårt sätt att arbeta.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Talent Sourcer kommer du till exempel att:
 • Bevaka olika branscher och följa vad som händer inom aktuellt affärsområde för din region.
 • Proaktivt searcha fram kandidater i olika kanaler, såsom sociala medier, internetforum, externa evenemang och i andra typer av nätverk.
 • Ta kontakt med intressanta kandidater och hålla intervjuer över telefon eller träffa kandidaten i ett personligt möte för att ta reda på mer om personens kompetens och drivkrafter.
 • Vara med på kundmöten för att ta kravprofiler, sälja in kandidater och på sikt agera expert inom affärsområdet.
 • Medverka på mässor och arbetsmarknadsdagar där du marknadsför Academic Work och knyter kontakt med potentiella kandidater.
I din roll som Talent Sourcer arbetar du på uppdrag av kontorets rekryterare för att skapa kontakt med kandidater till både rekryterings- och konsultuppdrag.
Vidare arbetar du med att ständigt utveckla din kompetens inom affärsområdena IT och teknik som du är verksam inom samt delar med dig av kunskaperna till dina kollegor. Du rapporterar till Team Manager och blir introducerad i arbetet både av vår leveransorganisation lokalt samt Talent Sourcer-teamet runt om i Sverige.

Vi söker dig som
 • Har universitets- eller högskoleutbildning
 • Har arbetslivserfarenhet inom service och kundkontakt
 • Har B-körkort
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom kommunikation med potentiella kandidater på båda språken är en stor del av rollen
I denna rekryteringsprocess kommer vi att lägga stor vikt vid personlighet. Det kan dock vara meriterande om du har:
 • Varit sektions-/kår- eller föreningsaktiv under din studietid
 • Studerat eller jobbat inom IT eller teknik
 • Erfarenhet av försäljning
 • Erfarenhet av bemanningsbranschen eller jobbat med search tidigare
Som person är du relationsskapande och har lätt för att knyta kontakter med nya människor samt använder ditt nätverk professionellt. Du trivs i sammanhang där du utmanas och kan agera trots begränsad kunskap och erfarenhet.

Det är viktigt att du trivs i en resultatinriktad roll som innebär att du självständigt driver ditt eget arbete framåt vilket kräver att du har en god förmåga att på egen hand planera och strukturera din dag. Samtidigt är det en självklarhet för dig att samarbeta med andra för att bygga grunden till en stark organisation med tillhörande fungerande processer. För att lyckas i rollen som Talent Sourcer krävs det att du är ihärdig och tar egna initiativ till hur du ska gå tillväga för att hitta rätt kandidater.

Övrig information
 • Start: Augusti, dock med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning
 • Lön: Månadslön med en fast del och en rörlig provisionsdel
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping
 • Kontaktuppgifter: Anna Enberg, talentacquisitionlin@academicwork.se eller 0736-448564
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.