System Specialist & Controller till Academic Works egen ekonomiavdelning

System Specialist & Controller till Academic Works egen ekonomiavdelning

Nu söker vi dig med ekonomisk bakgrund som är nyfiken på att djupdyka i ekonomisystemet och jobba med dess utveckling! Här får du möjlighet att jobba koncernövergripande med att effektivisera och digitalisera processerna för dina kollegor.

Information om uppdraget

På Academic Works ekonomiavdelning jobbar vi ständigt med att utveckla och digitalisera våra ekonomiska processer och rapporter. I rollen som System Specialist & Controller får du möjlighet att jobba koncernövergripande med att utveckla våra ekonomisystem i hur framförallt rapporteringen kan ske så effektivt som möjligt. Du har också många kontaktytor, du deltar i olika projekt där du bidrar med din systemkunskap samt agerar kravställande kontaktperson gentemot systemkonsulter och IT som bygger system och rapporter.

Det bästa med den här tjänsten är att man får jobba med helt fantastiska kollegor och har så roligt på jobbet varje dag. Dessutom är det väldigt givande att få jobba med utveckling i ett företag där det är högt i tak och där man ständigt vill bli bättre och uppskattar att saker förändras!

Såhär beskriver Angelica vad som gör att hon trivs i rollen som System Specialist & Controller. Låter det som din nästa utmaning? Sök tjänsten redan idag!
Du blir en del av team Reporting & Financial Systems tillsammans med fyra kollegor men samarbetar med många kollegor på våra ekonomiavdelningar i Sverige och övriga länder i vår koncern.

Hela Academic Works ekonomifunktion på både Sverige- och koncernnivå sitter i Linköping och är idag ca 50 medarbetare på både hel- och deltid inom olika processer och funktioner. Du blir en del av en ekonomiavdelning med en stark sammanhållning, ambitiösa kollegor och som ständigt utvecklas för att vara världens bästa ekonomiavdelning. Här är karriärvägarna många, vare sig du vill utvecklas i din roll med nya arbetsuppgifter, bli ledare eller jobba med processutveckling.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som System Specialist & Controller kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara:
 • Administrera kontoplanen i vårt ekonomisystem Agresso
 • Bygga och testa nya rapporter
 • Agera support till användare i våra ekonomisystem
 • Vara delaktig i projekt
 • Sätta upp nya bolag
Vi söker dig som
 • Har en akademisk ekonomiutbildning med minst en kandidatexamen, alternativt har du längre meriterande erfarenhet som väger upp att du inte har en utbildning
 • Har ca 1-3 års arbetslivserfarenhet från ekonomifunktion där du jobbat i ekonomisystem
 • Har mycket goda kunskaper i Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt, eftersom kontakt med kollegor på båda språken är en stor del av rollen
Det är ett plus om du har:
 • Arbetslivserfarenhet av redovisning
 • Erfarenhet av att ta ut och/eller sätta upp rapporter
Som person är du strukturerad och planerar effektivt ditt arbete så det blir klart i tid. Du tycker det är roligt att jobba med problemlösning och jobbar aktivt för att hitta den bästa lösningen på de problem du stöter på. Eftersom rollen innebär mycket stöttning av andra processer samt kontakt och samarbete med interna kollegor och externa konsulter är en god samarbetsförmåga viktig, där du både skapar en god relation och kan agera kravställande. Då vår arbetsmiljö är föränderlig och du är involverad i många olika projekt är du flexibel och kan snabbt ställa om efter förändrade förutsättningar. Du är även ansvarstagande, mån om att göra ett bra jobb och gör det som behövs för organisationens bästa.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, vikariat på drygt ett år
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.