Student som vill arbeta som Payroll Assistant på vår ekonomiavdelning i Linköping

Student som vill arbeta som Payroll Assistant på vår ekonomiavdelning i Linköping

Är du student i början av dina studier som vill skaffa dig värdefull praktisk erfarenhet av hela löneprocessen? Nu söker vi en Payroll Assistant till vår egen ekonomiavdelning som vill bli en del av vårt härliga Payroll-team där du får ta möjlighet att ta mycket eget ansvar. Har du ett flexibelt schema och vill ha ett långsiktigt extrajobb där du får kombinera både service och administration? Då är det kanske dig vi söker!

Information om uppdraget

"Det bästa med att arbeta som Payroll Assistant på Academic Work är att få möjligheten att hjälpa till i alla steg i löneprocessen, något som är enormt utvecklande och otroligt roligt! Arbetsuppgifterna på låneavdelningen är varierande vilket gör att det finns möjligheter att påverka sina arbetsuppgifter. Företaget är lyhört och värnar om sin personal vilket gör att det enkelt att kombinera arbetet på Academic Work med studier. Jag kan varmt rekommendera att arbeta på Academic Work under din studietid, det är det bästa val jag gjort!"

Såhär beskriver en av våra tidigare assistenter, vad hon tycker är roligast i sin roll. Nu söker vi en ny assistent då vår nuvarande Payroll Assistant är klar med studierna. Vill du bli vår nya kollega? Ta chansen och sök rollen som Payroll Assistant idag!

Som Payroll Assistant på Academic Works interna ekonomiavdelning får du jobba med administration och service i en varierande miljö med hög energi och härliga kollegor. Du blir en del av ett sammansvetsat team bestående av sex personer som ansvarar för våra konsultlöner. Du kommer att få arbeta med alla delar i löneprocessen och blir en viktig del i att säkerställa ett högkvalitativt arbete med våra löner, samt en hög service både mot interna kollegor och konsulter!

Hela Academic Works ekonomifunktion på både Sverige- och koncernnivå sitter i Linköping och är idag ca 50 medarbetare på både hel- och deltid inom olika processer och funktioner. Du blir en del av en ekonomiavdelning med en stark sammanhållning, ambitiösa kollegor och som ständigt utvecklas för att vara världens bästa ekonomiavdelning. Här är karriärvägarna många, vare sig du vill utvecklas i din roll med nya arbetsuppgifter, bli ledare eller jobba med processutveckling.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Payroll Assistant kommer du stötta våra Payroll Administrators i deras dagliga arbete. Detta innebär bland annat att:
 • Administrera alla delar i löneprocessen
 • Ge support till interna kollegor via mail och telefon
 • Göra kontroller och rättningar av de löner som rapporterats
 • Administrera statistik, försäkringar och pensioner
För dig som visar framfötterna och gör det lilla extra finns möjlighet att utvecklas och få mer eget ansvar. Du kommer att arbeta extra i snitt 1-2 dagar i veckan beroende på behov, samt heltid enligt överenskommelse under jul- och sommarlov. I början av månaden när vi har lönekörningar behöver vi extra mycket hjälp, och ser därför att du är flexibel med att arbeta 2 dagar i veckan, samt arbeta de dagar vi har störst behov. Vi söker därför dig som är flexibel och har ett flexibelt skolschema som gör att du kan arbeta vardagar i kombination med dina studier!

Vi söker dig som
 • Är aktivt studerande inom ekonomi, personal, alternativt annan relevant utbildning
 • Har minst tre terminer kvar av dina eftergymnasiala studier
 • Har erfarenhet av att jobba med service och/eller administration
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom kontakt med kunder och kollegor främst via mail men även via telefon är en stor del av rollen
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av en roll där du kommit i kontakt med administration och arbetat i olika system
 • Tidigare har jobbat med att hantera löner på en ekonomiavdelning
Som person är du serviceinriktad och stresstålig. Du tycker också det är roligt och stimulerande att arbeta med siffror och administration. Vidare är du flexibel och ställer enkelt om efter förändrade förutsättningar, både när det gäller nya uppgifter på jobbet, samt förändrat jobb-schema. Du tar stort ansvar för ditt eget arbete, är noggrann och håller en hög kvalitetsstandard. Eftersom vår kultur är viktig för oss ser vi också att du är en energispridare som gillar att ha många kollegor omkring dig.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Extra, i snitt 2 dagar/veckan, ca 30 timmar i månaden. Majoriteten av dessa timmar är förlagda de två första veckorna varje månad. Under semesterperioden och jul finns möjlighet till heltid.
 • Placering: Vårt ekonomikontor, Linköping
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.

För tredje året i rad vann vi 2019 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen! Läs mer om vår kultur och de karriärvägar och möjligheter som finns hos oss. Vill du hänga med bakom kulisserna? Följ oss på Instagram.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!