Senior Group Accountant till Academic Work Groups interna Finance-avdelning

Senior Group Accountant till Academic Work Groups interna Finance-avdelning

Gillar du att grotta ner dig i siffrorna, kontrollera, analysera och få allt att stämma? Academic Work söker nu till vår interna Finance-avdelning en Senior Group Accountant som under ett år ska komplettera vårt Accounting-team. I denna roll jobbar du självständigt men hela tiden i nära samarbete med ett kompetent och härligt team som alltid vill bli lite bättre än vi var igår!

Information om uppdraget

Academic Work Groups ekonomifunktion för både Sverige- och koncernnivå finns i Linköping och består av ca 35 medarbetare på både hel- och deltid inom olika processer och funktioner. Under hösten kommer vi att implementera ett nytt ekonomisystem för hela koncernen och behöver därför förstärka Accounting-teamet med en Senior Group Accountant. Detta är en projektanställning som löper under ett år med goda möjligheter till förlängning.

Som Senior Group Accountant kommer du att jobba tätt ihop med vår Group Accounting Manager och vår grymma ekonomiavdelning med en stark sammanhållning och ambitiösa kollegor. Hos oss är karriärvägarna många, vare sig du vill utvecklas i din roll med nya arbetsuppgifter, bli ledare eller jobba med system- och processutveckling.

I rollen som Senior Group Accountant kommer du, i nära samarbete med Group Accounting Manager och Accounting-teamet, att planera och genomföra månads- och årsbokslut samt självständigt arbeta med avstämning av resultat- och balansräkning samt genomföra löpande analyser. Vi erbjuder dig en roll där ditt arbete blir avgörande för att säkerställa att månads- och årsrapportering utförs korrekt enligt rådande praxis och regelverk samt inom rätt tid. I rollen ingår också att rådge och vägleda Finance i övriga länder samt organisationen i stort gällande redovisningsfrågor.

Vi står inför ett systembyte just nu och det innebär att du även kommer få möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla rutiner, processer och arbetssätt kopplade till detta byte. Ditt dagliga arbete utförs med hjälp av Agresso och Excel samt i vårt nya system Workday.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Senior Group Accountant kommer dina främsta arbetsuppgifter vara att:
 • Supportera Group Accounting Manager i frågor rörande det operativa arbetet, men även ett visst ansvar för processen då vår Group Accounting Manager kommer lägga en stor del av sin tid på kommande systembyte
 • Säkerställa att resultat- och balansräkning är korrekt och i enlighet med aktuell lagstiftning och policies
 • Tillsammans med Group Accounting Manager genomföra och säkerställa en smidig och adekvat process med årsbokslutet, i nära samarbete och dialog med våra revisorer
 • Delta aktivt i arbetet med att utveckla och förbättra hela ekonomifunktionen och sträva efter att bli lite bättre än vi var igår
Tjänsten passar dig som trivs i en snabbrörlig organisation med stort ansvar, högt tempo och många ambitiösa, energigivande kollegor.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk examen inom ekonomi på minst kandidatnivå
 • Har minst 8-10 års erfarenhet av att arbeta med redovisning eller som controller
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift eftersom kontakt med kollegor både i Sverige och i våra andra länder är en del av rollen
Om du har jobbat med koncernredovisning och/eller har ledarskapserfarenhet med dig in i rollen ser vi det som ett plus. Det kommer även underlätta om du har tidigare erfarenhet av arbete med Agresso

Vi tror att du är en strukturerad och stabil teamplayer som triggas av att hitta det mest effektiva arbetssättet och som gärna får utlopp för din kommunikativa sida i samarbetet med dina kollegor runt omkring. Självklart vill vi också att du är noggrann och grundlig i ditt arbete och alltid håller ett öga på att kvalitet och detaljer håller hög standard, samtidigt som du har en stor förmåga att snabbt kunna prioritera dina arbetsuppgifter baserat på vad omständigheterna kräver. Du har ett stort intresse för redovisning och en vilja att vara med och aktivt bidra till att vi fortsätter utveckla våra rutiner och arbetssätt inom området - något som alltid ligger i fokus hos oss!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Notera att selektering, urval och eventuella intervjuer startar i mitten på augusti.
 • Omfattning: Heltid, Visstid 1 år med möjlighet till förlängning
 • Placering: På vårt ekonomikontor på Drottninggatan i centrala Linköping
 • Kontaktuppgifter: Elin Karman, Recruitment Consultant elin.karman@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på elin.karman@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.