Projektingenjör inom elkraft

Projektingenjör inom elkraft

Har du en teknisk examen från en ingenjörsutbildning med brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som har talang för koordinering, vana att jobba administrativt och har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar seniora projektledare i komplexa projekt gällande regionens järnvägsunderhåll. Fokus kommer ligga på ILK, Icke Linjebunden Kraft, där du kommer arbeta tillsammans med en Projektledare med Trafikverkets 43 anläggningar för kraftförsörjning inom region Stockholm/Öst. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du efterhand kommer att få lära dig om anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Underhåll Järnväg som arbetar med att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida järnvägssystemet. Din placering blir i Linköping i Trafikverkets lokaler på Garnisonsområdet. Stämningen på arbetsplatsen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar.

Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram. Utbildningarna är fördelade på tre tillfällen, utspridda under ditt första år och innefattar projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Du kommer att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Den gemensamma nämnaren är att du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Biträda projektledaren i alla förekommande projektledaruppgifter i form av genomförande och dokumentation, t.ex. på Byggmöten med entreprenörerna.
 • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
 • Medverka och protokollföra vid möten och kontakter med entreprenörer, myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
 • Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens samtliga delar.
 • Medverka i eller driva egna mindre projekt och investeringar inom anläggningen
Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare eller specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utbildningsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom teknik. Har du läst en inriktning mot maskinteknik, el, elkraft eller liknande ser vi det som fördelaktigt.
 • Har ett stort tekniskt kunnande samt intresse för att jobba med samhällsutveckling och infrastruktur
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har obehindrade kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken
 • Har B-körkort
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, ordningsam och proaktiv.

Övrig information
 • Start: maj, alternativt augusti
 • Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning
 • Placering: Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av
Trafikverkets vardag. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar de grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.