Nyfiken labbingenjör till Absorbest sökes!

Nyfiken labbingenjör till Absorbest sökes!

Vill du arbeta i en spännande bransch där du får använda dig av din kreativa förmåga för att utföra laboratorietester samt utveckla ditt egna laboratorium? Trivs du i att ta eget ansvar och har lätt för att se förbättringsmöjligheter? Har du nyfikenheten som krävs för att bli expert inom olika material? Då kanske det är du som är Absorbest's nästa labbingenjör!

Information om uppdraget

Academic Work söker tillsammans med Absorbest en labbingenjör till deras verksamhet i Kisa.

Absorbest är ett globalt exporterande bolag som tillverkar superabsorberande produkter vilka absorberar och håller kvar vätska. Dessa används exempelvis som medicintekniska produkter inom sårbehandling och operationsrum samt vid livsmedelstransporter.

I Kisa utvecklas, tillverkas och testas dessa produkter och som labbingenjör kommer du ansvara för att både utveckla och genomföra tester samt utvärdera material och produkter.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Absorbest.

Arbetsuppgifter

Som labbingenjör kommer du arbeta med varierande uppgifter då du dels kommer att ansvara för utvecklingslaboratoriet där du ser till att både bygga upp och utveckla det och testa olika slags material samt även leda och ansvara för produktionstester. Utifrån de tester du utför kommer du dra slutsatser och tillhandahålla dessa i rapporter. Du kommer att ha ett brett internt kontaktnät då du bland andra kommer ha ett tätt samarbete med produktutvecklare, produktchefer, utvecklingschefen med flera samt att du deltar i den utvecklingsgrupp som finns på plats.

I de tester som utförs har du stor påverkan på hur då en av dina uppgifter är att utveckla nya testmetoder när idéer finns på att testa någonting man inte tidigare har testat. Här har du möjlighet att använda dig av din kreativa förmåga och du får även utveckla befintliga metoder så att de möter de krav som finns i branschen.

Du kommer även med hjälp av din tid i laboratoriet få chansen att bli expert på material, främst mot sårvård, och därmed kunna stötta kund och kollegor i frågor kring materialens funktion för produkten och användningen, exempelvis för sårbehandling. Detta är kompetens som du med ditt intresse och engagemang kommer att lära dig med tiden både genom ditt eget arbete och med hjälp från seniora kollegor. En utvecklingsmöjlighet som kommer med detta är att arbeta mer med att söka nya material och materialleverantörer.

Tjänsten passar dig har ett stort intresse för att jobba i en labbverksamhet där du får möjlighet att ta eget ansvar. Du trivs i att arbeta i ett bolag där du har stor påverkan på bolagets framgång tillsammans med dina kollegor. Ditt arbetssätt är likt en entreprenör då du har lätt till förståelse för hur ditt arbete bidrar till bolagets utveckling.

Vi söker dig som
  • Har högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis bioteknik, medicinsk biologi, teknisk biologi, kemisk biologi eller liknande.
  • Förstår och kan göra dig förstådd i det svenska språket samt har goda kunskaper i engelska.
Det är inget krav på tidigare erfarenhet inom området men vi ser positivt på om du har erfarenhet av laborativt arbete samt om du har utvärderat och testat olika material.

Som person trivs du i att ta eget ansvar i olika initiativ. Du har en god kommunikativ förmåga och kan presentera egna resultat samt argumentera för vilket resultat som är det bästa och varför. Du har ett kritiskt förhållningssätt både till dina egna resultat och till andras men kan samtidigt leva i ett öppet klimat där felsteg är tillåtna så länge du efteråt har förmågan att reflektera kring ditt arbete. Du är flexibel och har en förmåga att prioritera i arbetsuppgifter samt är nyfiken även kring vad dina kollegor arbetar med för att lättare förstå en helhet.

Du har ett intresse för att lära dig mer om material samt att kunna omsätta produktidéer till färdiga produkter. Du trivs i en entreprenörsmiljö där de flesta processer finns på plats men du är inte rädd för att förändra och utveckla dessa.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande 6 månaders provanställning
  • Placering: Kisa
  • Kontaktuppgifter: Frida Andersson, 013 470 96 09
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Absorbest önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Absorbest är ett bolag som utvecklar och producerar superabsorberande produkter för sårvård, livsmedelstransporter samt till operationsrum. Produkterna absorberar och behåller vätskan även under tryck. Absorbest utvecklar medicintekniska produkter främst mot sår som vätskar mycket. Deras ledstjärna är att "genom innovation skapar vi livskvalitét!". Läs mer om Absorbest på deras hemsida