Mjukvaruutvecklare på deltid till DST CONTROL

Mjukvaruutvecklare på deltid till DST CONTROL

Välkommen till DST CONTROL och möjligheten att arbeta på sidan av dina studier tillsammans med ett team som ligger i teknikens absoluta framkant! I denna roll erbjuds en kreativ miljö, frihet under ansvar, intressanta utmaningar samt stora möjligheter att se dina idéer bli verklighet i riktiga produkter. DST CONTROL tillverkar och säljer avancerade kamerasystem för flygande applikationer. Med en särskiljande förmåga att se detaljer på stora avstånd i kombination med dess lätta vikt ligger tekniken bland de främsta i branschen. Passa på att kliva in i en flexibel roll med mycket kreativitet i fokus!

Information om uppdraget

DST CONTROL är det mindre teknikintensiva företaget som erbjuder en familjär stämning, prestigelös miljö och mycket god kompetens att inhämta från seniora kollegor! I utvecklingsteamet arbetar idag en handfull personer med produktutvecklingen av högteknologisk mjuk- och hårdvara. Produkterna bidrar i högsta grad till den obemannade flygindustrins framfart genom tekniskt avancerade kamerasystem för flygande applikationer. Vad sägs om möjligheten att eftersöka en försvunnen person, övervaka skogsbränder eller utföra spaning på intressanta föremål? Produkterna tillverkas i huset, vilket gör att du ser hela kedjan av utvecklingen, från prototyp till färdig produkt som går till kund. Varje medarbetare på DST CONTROL bidrar i allra högsta grad till företagets framgång och du blir därför en viktig kollega där dina resultat räknas!

Din första uppgift blir att vidareutveckla och förbättra användargränssnittet i de handburna enheter som kopplar upp sig mot kameran, där du ser, vad kameran ser. En grund är lagd för detta, men här finns det mycket nytt att förbättra och utveckla! Med hjälp av ditt öga för design och tekniska kunskaper från din utbildning och kanske även fritidsprojekt i kombination med en nyfikenhet och framåtanda kommer du utvecklas och bygga värdefulla kunskaper för framtiden. Att du dessutom får arbeta med drönarteknologi är självklart ett plus!

Du erbjuds
  • Möjligheten att skapa värdefull arbetslivserfarenhet inom ditt intresseområde
  • Ett arbete nära produkten där du ser direkta resultat av ditt arbete
  • En ambition att kunna övergå i en heltidsanställning efter examen
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Skapa snygga och praktiska användargränssnitt för de enheter som kopplas upp gentemot en kamera

Utveckla och förbättra grafiken för att skapa en ännu bättre användarupplevelse

Utveckla nya avancerade bildbehandlingsfunktioner för att ytterligare effektivisera produktens användning och avlasta operatören

Vi söker dig som

Har pågående studier om minst 50% på en universitetsutbildning inom IT. Extra meriterande om du läser en utbildning inom Mediateknik alternativt Teknisk Fysik

Goda kunskaper i exempelvis C/C++, C# eller Java

Goda kunskaper i Visual Studio eller andra liknande utvecklingsmiljöer

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du:
  • Problemlösande
  • Initiativtagande
  • Ansvarstagande
Övrig information
  • Start: Efter överenskommelse
  • Omfattning: Efter överenskommelse, utgångspunkt 8-16h/vecka
  • Placering: Linköping
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DST CONTROLs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DST Control grundades på 1980-talet och är ett företag som utvecklar, tillverkar och säljer avancerade kamerasystem för flygande applikationer. Deras produkter urskiljer sig på marknaden främst genom dess unika förmåga att se detaljer på stora avstånd samt dess lätta vikt. Produkterna används främst för flygburen eftersökning, spaning, inspektion och övervakning där företaget har kunder i Sverige men främst internationellt.