Medicinsk IT-specialist till Sectra!

Medicinsk IT-specialist till Sectra!

Är du en serviceinriktad teamplayer med ett stort intresse för IT? Vill du hjälpa kunder med avancerade IT-system, - system som används för att rädda liv? Med både seniora och juniora kollegor och variationsrika utmaningar kommer du ges alla förutsättningar att utvecklas och göra ovärderlig nytta i din roll. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en medicinsk IT-specialist till Sectra.

Sectra är ett företag som värdesätter god teamkänsla och sammanhållning. Du kommer i denna tjänst bli del av Sectras kompetenta supportavdelning där du kommer få arbeta med en stor bredd och fördjupning inom områden som driver dig. Med stöd av kollegor och utbildningar kommer du bli specialist på Sectras produkter och därmed erhålla värdefull kompetens och erfarenhet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sectra.

Arbetsuppgifter

Som medicinsk IT-specialist kommer du arbeta med problemlösning i och övervakning av kunders implementerade system för att säkerställa en effektiv användning av dessa. Arbetet innebär en daglig kontakt med kunder. Denna roll involverar variationsrika uppgifter och du kommer huvudsakligen sitta på kontoret i Linköping, men även få göra en del kundbesök. Du kommer främst att komma i kontakt med kunder från Skandinavien, men även kunder lokaliserade i Nederländerna och Storbritannien.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera avancerad felsökning och problemlösning av kunders system. Detta genom undersökande arbete i såväl Sectras applikationer som databaser och systemmiljö, allt i nära samarbete med både kunden och kollegor internt.
 • Övervaka systemmiljöer och utföra uppgraderingar.
 • Tillhandahålla teknisk support för Sectras produkter till kundens tekniska personal.
Tjänsten passar dig som brinner för IT och vill specialisera dig ytterligare genom att arbeta med avancerade och komplexa IT-system. Detta blir möjligt tack vare seniora kollegors kompetens och Sectras unika erbjudan till fördjupning och bredd.

Vi söker dig som
 • Har en master- eller civilingenjörsexamen eller motsvarande samt goda betyg.
 • Har ett stort intresse för IT och en ambition att utvecklas inom området.
 • Kan kommunicera obehindrat i Svenska och Engelska, både i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har ytterligare språkkunskaper i andra språk.
 • Har goda kunskaper om IT-miljöer och databaser.
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom IT-support.
 • Är bekant med Windows server, databaser, virtuella miljöer eller medicinska IT-system.
 • Känner till vissa hälso- och sjukvårdskompatibilitetsstandarder som exempelvis DICOM och HL7.
Som person är du självgående och kan ta egna initiativ för att tillsammans med dina arbetskollegor lösa kunders ärenden på bästa sätt. Vidare är du flexibel och räds inte att hantera oförutsedda uppgifter som kräver omprioritering. Att lösa IT-relaterade problem är något som motiverar dig och detta gör du med ett stort fokus på kundnöjdhet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sectras önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på RecruitmentLin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sectra grundades 1978 och har sina rötter ifrån Linköpings Universitet. Sectra har kontor i 19 länder och mer än 700 anställda i Sverige, Norge, Danmark. Finland, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Portugal, USA, Nederländerna, Frankrike, Kanada och Australien. Sectra Imaging IT Solutions utvecklar och levererar IT-lösningar som möjliggör för sjukhus att bli mer effektiva. Med hjälp av Sectras lösningar kan vårdgivare förbättra kvaliteten på vården samt koordinera sina resurser på ett effektivt sätt. Det bidrar bland annat till att underlätta diagnostisering, planering och patientövervakning på sjukhus över hela världen och som i sin tur räddar liv. Genom sina produkter och tjänster hjälper de även till att höja utbildningskvalitén på de medicinska utbildningarna genom att tillhandahålla lösningar för att kunna integrera medicinska bilder och utbildningsmaterial.