Kvalitetskoordinator till Cloetta!

Kvalitetskoordinator till Cloetta!

Vill du ansvara för kvalitets- och produktsäkerhetsfrågor för varumärken såsom Kexchoklad, Ahlgrens bilar, Juleskum, Polly eller varför inte Läkerol? Är du utåtriktad, relationsskapande och pedagogisk samt har kunskaper inom HACCP och livsmedelssäkerhet? Då kan det vara just dig vi söker! Cloetta erbjuder dig en mycket intressant tjänst i ett företag som ligger i framkant inom branschen och som strävar mot en produktion i världsklass! Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker en kvalitetskoordinator för ett vikariat på Cloetta i Ljungsbro. Som kvalitetskoordinator är du expert inom området kvalité och ansvarar för att kraven på kvalitet och produktsäkerhet uppfylls. Du kommer att vara en del av kvalitetsteamet på 5 personer med olika ansvarsområden. Du har ett brett kontaktnätverk inom företaget där du har ett nära samarbete med dina kollegor i teamet samtidigt som du arbetar tillsammans med kollegor på andra funktionen. Här får du arbeta med snabbrörliga konsumentvaror från välkända varumärken på ett företag där alla delar visionen om att skapa en produktion i världsklass.

Såhär säger två av medarbetarna om varför de trivs på Cloetta:
Jag inspireras av att jobba i en organisation med högt tempo där alla arbetar tillsammans mot en tydlig målbild.

Det absolut bästa med jobbet på Cloetta är att man får följa råvaran till färdig produkt på linjen och ända ut till hyllan i butiken.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Cloetta. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig sex månader framåt.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetskoordinator ansvarar du för att utveckla och implementera processer, -standards och rutiner kopplade till kvalité och produktsäkerhet för Cloettas produkter. Du ansvarar för HACCP-arbetet vilket innebär att du systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen. Vidare stödjer du funktioner på fabriken i att tillämpa, följa och uppfylla krav via exempelvis utbildningar och utredningar. Du deltar i samt driver kvalitetsfrågor i utvecklingsprojekt för att säkerställa att Cloetta levererar produkter med högsta kvalité.

Du kommer till exempel att:
 • Säkerställa att lagstiftning, regelverk, standarder och krav efterföljs
 • Ansvara för HACCP
 • Medverka i interna revisioner
 • Delta i utvecklingsprojekt
 • Hålla utbildningar
 • Samordna hygieninspektioner
Vi söker dig som
 • Har relevant YH- eller högskoleutbildning inom livsmedel, kemi, miljö eller liknande alternativt motsvarande kunskaper som erhållits via arbetslivserfarenhet från livsmedelsindustrin
 • Har dokumenterad kunskap eller erfarenhet av HACCP och livsmedelssäkerhet
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med kvalitetsfrågor inom livsmedelsindustrin.

Vi ser att du som söker har ett stort mått engagemang, driv och intresse för kvalitets- och produktsäkerhetsfrågor. Du är utåtriktad och har förmågan att bygga relationer och samarbeten med kollegor på olika avdelningar. Att självständigt ta ansvar för ditt arbete är något du trivs med och du kan på egen hand fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Du följer kvalitetsstandarder för arbetet och att arbeta systematiskt och noggrant är en självklarhet.

Övrig information
 • Start: omgående.
 • Omfattning: heltid under 6 månader.
 • Placering: Ljungsbro.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cloettas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cloetta grundades 1862 och är ett konfektyrföretag som är ledande på marknaden i Norden, Nederländerna och Italien och har 12 fabriker i 6 länder. Bland deras produkter märks starka varumärken som Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Center och Plopp. Fabriken i Ljungsbro har 18 produktionslinjer som producerar cirka 22 000 ton och består av cirka 300 medarbetare.