Kemiintresserad student för extrajobb

Kemiintresserad student för extrajobb

Studerar du kemi, biologi eller miljö och söker ett meriterande extrajobb i labbmiljö? Här erbjuds du möjlighet till praktisk erfarenhet och utveckling i en spännande miljö. Hoppa på tåget och skicka in din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en labbassistent till Elements. Du kommer att extrajobba 12h/veckan där du lägger in dina tillgängliga dagar i vårt system, därefter bokas du upp efter Elements behov. Du kommer i största möjliga mån att stötta en specifik labbprocess.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Element. Uppdraget kommer att vara på deltid och möjlighet till sommarjobb finns.

Arbetsuppgifter

Som labbassistent kommer du arbeta med laborativa moment så som provberedning och kemiska analyser av enklare karaktär. Du kommer att planera dina egna analyser, utföra kvalitetskontroller av analysmetoderna samt analysera oljeprov från mekaniska system som regelbundet kommer in till laboratoriet. Syftet med analyserna är att kontrollera tillståndet på oljan i det mekaniska systemet, för att verifiera att dessa innehåller rätt additivnivåer och acceptabla föroreningsnivåer. Titrering, spektroskopi samt fysikaliska testmetoder är de vanligast förekommande analysmetoderna inom detta område.

Tjänsten passar dig som har stort intresse för labbmiljö och vill utvecklas praktiskt inom området. För rätt person finns möjligheten att bygga på med arbetsuppgifter vartefter som du lär dig mer och mer.

Vi söker dig som
 • Har en gymnasieutbildning inom naturvetenskap
 • Är högskolestudent med inriktning mot kemi, biologi eller miljö och har minst 1 år kvar av dina studier
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har en god datorvana
Det är meriterande om du
 • Har tidigare erfarenhet inom området
 • Är van att jobba i team eller lag sedan tidigare då du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor och det är viktigt att du tar för dig och hjälper till där det behovs.
Som person är du kvalitetsmedveten och ordningsam då det är viktigt att proverna blir noggrant utförda. Du kommer att jobba i en grupp om 7-8 personer så en god samarbetsförmåga och team-work är en förutsättning. Du tar gärna initiativ när du ser att arbetsuppgifter behöver göras och du frågar hellre en gång för mycket än för lite.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 12 tim/veckan. Ibland jobbar du heldag, ibland halvdag beroende på hur behovet ser ut. Passen bokas med så lång framförhållning som möjligt men oftast vecka för vecka. Finns även möjlighet till sommarjobb.
 • Placering: Malmslätt, Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Elements önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Academic Work under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info

Om arbetsgivaren

Elements erbjuder bred kompetens och resurser för analyser och utredningar av drivmedel och smörjmedel. Vårt driv- och smörjmedelslaboratorium är Sveriges största och äldsta laboratorium för oberoende analys av driv- och smörjmedel, och idag analyseras över 12 000 unika prov om året. Utöver rutinmässiga analyser utförs även ett hundratal tekniska utredningar årligen av laboratoriets experter.

Till Element kan du ta dig med pendel, buss eller en cykel. Företaget ligger ca 9 km utanför Linköpings centrum med cykelväg hela vägen.