Junior Systemingenjör till Actia

Junior Systemingenjör till Actia

Kravhantering. Koordinering. Kvalité. Dessa tre K:n sammanfattar rollen som Systemingenjör på ACTIA. Det Linköpingsbaserade företaget utvecklar telematik hårdvara och mjukvara för att koppla upp personbilar, lastbilar och sportbilar. Har du någon gång tvingats skrapat bilrutan en kall vintermorgon? Med hjälp av ACTIAs telematik kan du via din mobil ställa in motorvärmaren på din bil så att den går igång på morgonen, och du slipper skrapa rutorna. När du kliver in hos ACTIA märker du snabbt att de ligger före sin tid i Automotive-branschen och växer snabbt. Nu behöver de din hjälp, i form av juniora systemingenjörer!

Information om uppdraget

Academic Work söker för ACTIAs räkning flera systemingenjörer till systemteamet. I korthet kan systemteamet beskrivas som interna projektledare. Tillsammans arbetar ni med både externa kunder och interna kollegor för att skapa tydliga kravspecifikationer och ge era kunder den bästa servicen. Ni sitter tillsammans i Mjärdevi med en stor variation på kollegor med olika intressen. Varför inte spendera lunchen i en utvecklande diskussion om någon ny teknik? Eller hänga i loungen och spela flipperspel? I en avslappnad stämning och prestigelös atmosfär kommer du utan problem hitta kollegor att trivas med!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ACTIA. Uppdraget kommer inledningsvis att vara på heltid och löpa över sex månader. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet så finns det goda möjligheter till överrekrytering alternativt så övergår din anställning till en tillsvidareanställning hos Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som en del av systemteamet kommer du att arbeta fram konceptuella tekniska lösningar. Teamet deltar i hela produktcykeln, från kravspecifikationer baserade på kundkrav, interna krav, lagkrav etc. till att förfina dessa till realiserbara krav i kravverktyget DOORS. Arbetet innebär en definiering av produkternas arkitektur, koncept och funktion samt uppföljning av resultat. Du dokumenterar och analyserar lösningar utifrån krav på tillförlitlighet, funktionssäkerhet och datasäkerhet. Uppföljning och utvärdering av hur väl kraven uppnåtts rapporteras sedan till kund, vilket gör att kundkontakten är en naturlig del av rollen. De verktyg du vanligtvis arbetar med är kravdatabaser, modelleringsverktyg och förstås dina blivande kollegor här jobbar alla mot samma mål vilket är att koppla upp fordon.

Du kommer utöver det också att:
 • Sköta koordineringen mellan intern och externt utlagd utveckling eller leda eller delta i kvalitetsutredningar.
 • Arbeta med certifiering av produkterna mot olika marknader.
 • Arbeta med förutvecklingsprojekt kring nya teknologier både interna och tillsammans med kunder
Tjänsten passar dig som vill utveckla din kommunikations- och ledarskapsförmåga. Detta gör du i en bransch som fascinerar dig vilket ger en extra guldkant på tillvaron. Eftersom företaget går under stark tillväxt finns det många utvecklingsmöjligheter på sikt!

Vi söker dig som
 • Har en relevant högskoleutbildning från exempelvis D,Y eller E, och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom kvalificerade inbyggda system
 • Har mycket goda kunskaper inom någon av följande kommunikationstekniker:LTE, WiFi, Bluetooth, diverse fordonsbussar, telematikprotokoll, TLS.
 • Positionering av fordon, diagnostik, cybersecurity, funktionell säkerhet, batterier.
 • Generellt goda kunskaper inom komplexa inbyggda system.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du:
- Har erfarenhet från fordonsindustrin.

Som person ser vi att du är ansvarstagande och framåt, du hugger tag där det behövs! Du har ett självklart teknikintresse och gillar utmaningar. Vi tror att du är nyfiken och snabbt kan sätta dig in i nya kunskapsområden, inklusive standarder och lagkrav. Du kan dessutom omvandla nyvunna kunskaper i tydliga krav, analyser och beskrivningar. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du samarbetar med mer än gärna med olika typer av kollegor och kunder.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Tillsvidareanställning som inleds med en provanställning på 6 månader.
 • Placering: Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ACTIAs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ACTIA Nordics Linköpingskontor startade 2009 och har sedan dess varit med och format framtiden för fordonsindustrin. ACTIAs teknik används bland annat för att spåra stulna fordon, automatiskt larma SOS vid en olycka, hålla fordons och maskiners mjukvara uppdaterad (*Over The Air), och även till autonoma fordon. I ACTIAs Tech-Center i Mjärdevi är det cirka 120 anställda och konsulter som arbetar i en rad spännande projekt. ACTIA består av ett fantastiskt gäng med världsledande kunskap inom vårt område och arbetar med kunder såsom Volvo Cars, Jaguar, LandRover, Scania, Volvo Trucks, Toyota m.fl.