Junior mekanikkonstruktör till Axentia

Junior mekanikkonstruktör till Axentia

Har du ett stort intresse för teknik och mekanikkonstruktion? Vill du dessutom kliva in i en roll som kommer utmana och utveckla dig? Då kan du vara rätt person för oss! Vi söker just nu en mekkonstruktör till Axentia i Linköping. Du kommer in i en spännande tid hos företaget då många nya projekt är på gång och här finns mycket att lära. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior mekanikkonstruktör till Axentia. Axentia har sitt huvudkontor i Mjärdevi Science Park, Linköping och har cirka 20 stycken anställda. De skapar och utvecklar avancerade Display Systems för kollektivtrafik och kostnadseffektiva alarmsystem för räddningsorganisationer.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axentia. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig under en sex månaders period. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior mekanikkonstruktör kommer du självständigt få driva olika projekt där du utgår från produkten. Du kommer vara delaktig i många olika delar och även arbeta med design och förslag på hur produkten kan se ut i miljön. Mycket av arbetet sker tillsammans med kunderna vilket gör det möjligt att snabbt få återkoppling på gjorda konstruktioner. Du kommer att introduceras i arbetet av en erfaren kollega för att därefter succesivt ta dig an nya och egna projekt.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med mekanikkonstruktion med SolidWorks som verktyg
 • Arbeta med att ta fram ritningar
 • Arbeta med produktdokumentation
Tjänsten passar dig som är nyutexaminerad från relevant utbildning. Du ser möjligheten i att utvecklas tillsammans med Axentia då du kommer tillhöra en grupp där både senior och junior kompetens möts. Denna roll kan på sikt bli en produktchefsroll eller projektledare om man vill och har rätt ambition.

Vi söker dig som
 • Är högskoleingenjör eller civilingenjör gärna med inriktning maskinteknik eller motsvarande erfarenhet
 • Har goda kunskaper i CAD
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken förekommer i arbetet
Det är meriterande om du
 • Har B-körkort
 • Har kunskaper i Solidworks
 • Har andra språkkunskaper
Som person ser vi att du vill utvecklas inom detta område och på så sätt också vill vara med och utveckla företaget på lång sikt. Vidare ser vi att du är driven och trivs med att arbeta i projekt samt att få arbetet att gå framåt. Du kommer att arbeta projektbaserat och mot deadlines och därför är det viktigt att du är självgående och tar ansvar över dina arbetsuppgifter. På Axentia jobbar du nära dina kollegor och kommer även att ha kontakt med både nya och gamla kunder vilket ställer krav på din samarbetsförmåga. Vidare ser vi att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har ett stort tekniskt intresse.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axentia önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axentia is headquartered in Mjärdevi Science Park, Linköping, Sweden, Axentia creates and develops cutting edge Display Systems for the public transport sector as well as cost-effective Alarm Systems for rescue organisations. With over 15 years of experience and a dedicated staff, Axentia has become a major player in these business areas.

Axentia has a unique competence in low power electronics design, mobile network communication and FM data broadcasting which are corner stone technologies in our product portfolios.