IT-tekniker till Sectra Communications

IT-tekniker till Sectra Communications

Säkrare IT-lösningar är ständigt på agendan, inte minst på Sectra Communications. I en vardag där nyutveckling och smarta, säkra lösningar för morgondagens utmaningar är dagens uppgift, utmanas Sectras medarbetare i både nytänkt, kreativitet och säkerhet. Nu utökas teamet vilket ger dig en möjlighet att kliva in i branschen för IT-säkerhet samtidigt som du utvecklar din egen kompetens inom service, support och IT-kompetens.

Information om uppdraget

Sectra Communications utvecklar och levererar produkter och tjänster för att öka cybersäkerheten för säker kommunikation- och informationsdelning samt övervakning av kritiska system. De stödjer aktörer inom militär, civilförsvar, industri och kritisk infrastruktur som är centrala för att upprätthålla ett stabilt och säkert samhälle. I supportteamet finns idag 3 kollegor som väntar på din ankomst. Enklare ärenden hanteras i avdelningens servicedesk men det blir du och dina kollegor som inledningsvis fördelar ärenden efter svårighetsnivå. De ärenden som inte kan hanteras i servicedesken är de som blir din uppgift imorgon.

Du erbjuds
  • Ett omväxlande och kreativt arbete som bidrar till ett säkrare samhälle
  • Ett nästa steg i karriären för dig som är intresserad av IT-säkerhet, här jobbar du med några av Sveriges främsta säkerhetsexperter!
  • Kontinuerlig kompetensutveckling
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Hantera supportärenden exempelvis att lägga upp användarkonton, hantera behörigheter, sätta upp och konfigurera datorer

Fördela enklare ärenden till avdelningens servicedesk

Arbeta med felsökning och bugghantering

* Arbeta proaktivt för att förbättra Sectras tjänster vad gäller säkerhet och drift

Arbeta i ständig dialog med kompetenta kollegor i olika roller för att driva arbetet framåt och hitta de bästa lösningarna.

Vi söker dig som

Har en utbildning inom IT

* Har tidigare erfarenhet av teknisk support och/eller drift och underhåll

Goda kunskaper och erfarenhet av arbete med Windowsmilljöer och Microsoft AD

Har mycket goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift

För tjänsten kommer en säkerhetsprövning genomföras och svenskt medborgarskap är ett krav.

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom 2nd Line, drift och underhåll

Eftergymnasial utbildning inom IT

Som person är du:

Serviceminded

Problemlösande

Ansvarstagande

Övrig information
  • Start: Omgående efter överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, 40h/vecka. Uppdraget är inledningsvis på 3-6 månader med eventuell möjlighet till förlängning/överrekrytering
  • Placering: Mjärdevi, Linköping
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sectras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sectra Communications utvecklar och levererar avancerade IT-tjänster inom säkerhet för mobila och fasta plattformar och säkrar industriella miljöer. Sectra är ett av de världsledande företag inom system för säkerhet i kritisk infrastruktur, hantering av säker mobil kommunikation och digitala röntgentjänster. De erbjuder säkerhetslösningar, godkända av EU och NATO, för europeiska myndigheter, försvarsdepartement och andra kritiska funktioner i samhället. Sectra grundades 1978 och har sina rötter i Linköpings universitet. Sectra har kontor i 19 länder och mer än 700 anställda i Sverige, Norge, Danmark. Finland, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Portugal, USA, Nederländerna, Frankrike, Kanada och Australien.