IT-student som vill bygga ut ditt nätverk?

IT-student som vill bygga ut ditt nätverk?

En blandning av IT-kunskaper, kundbemötande, administration och sociala förmågor kan vara ett vinnande koncept för studenter som önskar en framtid inom IT. I rollen som Staffing & Recruitment Assistant i vårt IT-team får du möjlighet att vidareutveckla dina färdigheter, samtidigt som du får både insyn och kunskaper i många olika branscher. Hos oss finns extrajobbet som ger dig en raketstart i karriären och du kommer med största sannolikhet ha riktigt kul på vägen!

Information om uppdraget

Rollen som Staffing & Recruitment Assistant i vårt IT-team är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ, ansvarstagande och utveckling. Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Caroline, Staffing & Recruitment Assistant och systemvetarstudent säger så här om rollen:
Genom att vara en del av ett IT-team får jag varje dag se ett smörgåsbord av olika IT-tjänster. Tjänster som jag själv skulle kunna jobba med efter avslutad utbildning. Jag får en bred bild av alla möjligheter som finns efter examen, men får även se vad som krävs för att nå dem. Det vanligaste som IT student är att man sitter framför en datorskärm hela dagarna. Därför tycker jag det är bra att jag får jobba med människor. Det är något jag kommer kunna ta med mig ut i arbetslivet och på så sätt bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Därför är rollen som SRA ett väldigt bra komplement till en IT utbildning.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som assistent i vårt IT-team har du en viktig roll i att stötta våra konsultchefer i deras arbete. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:
 • Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering
 • Searcha fram kandidater till våra rekryteringsprocesser
 • Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer
 • Ta referenser via telefon
 • Skapa annonser och affischer för aktuella tjänster
 • Skriva kandidatpresentationer till kunder
 • Hjälpa till med lönehantering och arbetsgivarintyg
På sikt kommer du också hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefull insikt i olika roller och företag inom IT-branschen. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss eller hos någon av våra kunder verksamma inom IT. Så det här kan mycket väl vara första steget i din framtida karriär.

Vi söker nu nya kollegor till alla våra team inom olika affärsområden - IT, teknik, ekonomi eller direktrekrytering. Ange därför i din ansökan om du enbart är intresserad av att jobba inom IT eller i alla team och affärsområden.

Vi söker dig som
 • Är student, gärna inom IT, och tar examen tidigast sommaren 2019. Då vi ser långsiktigt på denna tjänst är det också ett krav att du inte har någon utlandstermin planerad under denna tid och det är meriterande om du studerar längre än så.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då arbetsuppgifterna involverar mycket kontakt med kandidater via mail och telefon på båda språken.
 • Har arbetslivserfarenhet av service.
Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av:
 • Administrativt arbete
 • Kundkontakt
 • Försäljning
Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Ca 12 timmar per vecka, fördelat på hel- eller halvdagar
 • Lön: Timlön enligt avtal
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping
 • Kontakt: Anna Enberg, Talent Acquisition Manager
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.