HR-student som vill ha praktisk erfarenhet av rekrytering?

HR-student som vill ha praktisk erfarenhet av rekrytering?

Nu finns chansen att redan under din studietid få jobba praktiskt med hela rekryteringsprocessen! Vill du jobba på en arbetsplats där engagemanget hos kollegorna är utöver det vanliga? I rollen som Staffing and Recruitment Assistant hos oss får du en raketstart i karriären och vi vågar lova att du kommer ha riktigt kul på vägen!

Information om uppdraget

Som Staffing & Recruitment Assistant på Academic Work får du testa på stora delar av rekryteraryrket och får på så sätt viktiga erfarenheter som kompletterar det du läser. Rollen är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ och ansvarstagande samtidigt som du får möjlighet till både insyn och kunskaper i många olika branscher. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Sebastian, Staffing & Recruitment Assistant i vårt rekryteringsteam och HR-student säger så här om rollen:
Det roligaste med att jobba som assistent just i vårt rekryteringsteam är att man verkligen får se hela processen från ax till limpa och att man ges ett väldigt stort ansvar. Man får hantera allt från kravprofilsamtal med kunder till intervjuer med kandidater. Detta i kombination med att man fritt väljer sina arbetstider och får spendera dagarna med helt underbara kollegor gör det till ett extrajobb många endast kan drömma om.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som assistent hos oss har du en viktig roll i att stötta våra rekryteringskonsulter under hela rekryteringsprocessen. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:
 • Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering
 • Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer
 • Searcha fram kandidater till våra processer
 • Ta referenser via telefon
 • Skapa annonser för aktuella tjänster
 • Skriva kandidatpresentationer till kunder
Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. På sikt kommer du hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefulla erfarenheter om du tänker dig en karriär inom rekrytering och HR. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss eller hos någon av våra spännande kunder.

Vi söker nu nya kollegor till alla våra team inom olika affärsområden - IT, teknik, ekonomi eller direktrekrytering. Ange därför i din ansökan om du enbart är intresserad av att jobba inom ett visst affärsområde eller i alla team och affärsområden.

Vi söker dig som
 • Är student, gärna inom HR eller beteendevetenskap, och tar examen tidigast sommaren 2020. Då vi ser långsiktigt på denna tjänst är det också ett krav att du inte har någon utlandstermin planerad under denna tid och det är meriterande om du studerar längre än så.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då arbetsuppgifterna involverar mycket kontakt med kandidater via mail och telefon på båda språken.
 • Har arbetslivserfarenhet av service.
Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av:
 • Administrativt arbete
 • Kundkontakt
 • Försäljning
Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Ca 12 timmar per vecka, fördelat på hel- eller halvdagar
 • Lön: Timlön enligt avtal
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping
 • Kontakt: Anna Enberg, Talent Acquisition Manager
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.