Group AP Administrator till AW Group Finance

Group AP Administrator till AW Group Finance

Nu söker vi en Group AP Administrator till Finance inom Group på AW, där du får komma in i ett glatt gäng och bidra till förbättring och effektivisering av arbetet. Läs mer nedan!

Information om uppdraget

AW Groups ekonomifunktion finns placerad i Linköping och består i dagsläget av ca 35 medarbetare på både hel- och deltid inom olika processer och funktioner.

I rollen som Group AP Administrator kommer dina främsta arbetsuppgifter vara att ansvara för hanteringen av våra leverantörsfakturor, från att de inkommer till att de blir betalda.

AW Groups ekonomifunktion implementerade ett nytt ekonomisystem för hela koncernen under 2021, Workday. Nu befinner man sig i en spännande fas där man vill börja arbeta mer systematiskt med process- och systemutveckling för reskontrorna. Det handlar om effektivisering via automatisering och på sikt även förstå hur man ska jobba med AI. Är du en person som är utvecklingsorienterad och gillar att driva förändring så finns det goda möjligheter till det i denna roll!

Under året som gått har ekonomifunktionen även centraliserats och i samband med centraliseringen slogs reskontrorna ihop till ett team. Team AP/AR är nu ett av de större teamen på Finance. Tillsammans hanterar man kund- och leverantörsfakturor för ca 35 olika bolag i sex länder. Framöver vill man också hitta nya och mer effektiva sätt att samarbeta inom teamet.

Det bästa med min roll som Group AP Administrator är det dynamiska arbetet där ständig förbättring och effektivisering är i fokus. Med både eget ansvar samt teamwork får du goda möjligheter att utvecklas inom din roll. Noggrannhet och lösningsfokus är två egenskaper som passar väl för denna roll där vi säkerställer att alla leverantörsfakturor bokförs korrekt. Utöver detta får du trevliga kollegor och en arbetsplats som bryr sig om sina anställda.

Så här beskriver en av våra nuvarande Group AP Administrators rollen och varför hen trivs så bra i den. Rollen innebär också många kontaktytor, både med kollegor runt om i länderna men naturligtvis även med våra leverantörer.

Hos oss uppmuntrar vi och belönar ambition. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll.

Arbetsuppgifter

Som Group AP Administrator arbetar du självständigt med hela processen för hanteringen av våra leverantörsfakturor. Du sköter den löpande administrationen kring flödet från att en faktura inkommer till att den blir betald. Du kommer närmast att samarbeta med två kollegor som också arbetar dedikerat med våra leverantörsfakturor. Exempel på relevanta arbetsuppgifter är:
 • Vara med och driva utveckling av både processer och rutiner för i första hand AP men på sikt även AR
 • Hantera flödet av leverantörsfakturor genom konteringar och betalningar och se till att de bokförs på korrekta konton
 • Aktivt arbeta för att minska påminnelser
 • Ge förstklassig support till våra interna kollegor i fakturahantering och i vårt leverantörsfakturasystem Basware
Tjänsten passar dig som trivs i en snabbrörlig organisation med stort ansvar, högt tempo och många ambitiösa, energigivande kollegor.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad gymnasieutbildning, gärna med ekonomiinriktning
 • Har 3-5 års erfarenhet av hantering av leverantörsfakturor eller liknande ekonomiuppgifter
 • Har tidigare erfarenhet av process- och systemutveckling kopplat till kund- och leverantörsreskontra
 • Har erfarenhet av att arbeta med service och kundkontakt sedan tidigare
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift då du har mycket kontakt internt och externt på båda språken
Det är meriterande om du tidigare har arbetat:
 • I systemen Basware eller Workday
 • Med utveckling av arbetsrutiner, processer eller system
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är ansvarstagande och problemlösande. Du trivs med att samarbeta i team och motiveras av att arbeta i en stöttande roll där du får hjälpa kollegor. Då du kommer ha mycket eget ansvar för leverantörsfakturorna är det viktigt att du är strukturerad och trivs med administrativt arbete. Hos oss är tempot ofta högt så vi söker dig som trivs och kan utvecklas i en sådan miljö.

Välkommen till oss, We reward Ambition!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tills vidare
 • Placering: Vår Finance-funktion är placerad i Linköping, men vi ser att du kan utgå från annan ort i Sverige och då vara baserad på något av våra andra kontor i landet i kombination med arbete på distans. Vår flexibilitetspolicy gör det enkelt att kombinera hem- och kontorsarbete.
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av Jamila Badee under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AW Group består av flera olika verksamheter med ett gemensamt mål, att hjälpa människor och företag att växa. Den största delen av verksamheten är fortfarande uthyrning av personal samt rekrytering inom Academic Work-koncernen. Inom AW Group arbetar idag cirka 1000 internt anställda i sex länder, med en omsättning på 3,5MSEK. Vi är stolta över vad vi har uppnått hittills men är fortfarande bara i början på vår resa. Vill du veta mer om hur det är att arbeta på AW Group? Läs mer här.