Forskningsingenjör till Nordic Biomarker!

Forskningsingenjör till Nordic Biomarker!

Är du redo för nya utmaningar och söker en spännande roll där du får bidra till en förbättrad koagulationsdiagnostik inom sjukvården? Nordic Biomarker är i en expansiv fas och söker nu en forskningsingenjör placerad i Linköping. Här erbjuds du en roll där du får arbeta med spännande forskningsprojekt och där du får bidra till en ökad samhällsnytta. Du välkomnas även till ett företag med stort hjärta där utveckling och samarbeten är en självklarhet!

Information om uppdraget

Nordic Biomarker är ett företag som arbetar med utveckling, tillverkning och försäljning av reagens inom koagulationsanalyser. Det är ett familjärt företag med ca 45 anställda placerade i Umeå, Stockholm och Linköping. Företaget är nu i en spännande tillväxtfas där de söker en forskningsingenjör till forskning- och utvecklingsavdelningen i Linköping. Du kommer ingå i ett forskningsteam om totalt 10 personer där ni tillsammans arbetar med ny- och vidareutveckling av företagets produkter. FoU-avdelningen, som nu finns på Universitetssjukhuset i Linköping, kommer under nästa år att flytta in i nya fina lokaler tillsammans med produktion och QA. Detta för att bilda företagets kompetenscenter inom clotting assays, metoder som mäter blodets koagulationstid. Nordic Biomarker är ett företag som lever efter sina värdeord; Tillsammans, Glöd och Stolthet. Du välkomnas till ett företag som präglas av familjekänsla, goda samarbeten, engagemang bland kollegor och stolthet över produkternas samhällsnytta.

Hos Nordic Biomarker blir du erbjuden:
 • Möjlighet att bidra till förbättrade diagnostikmetoder inom sjukvården och där du får vara delaktig i spännande forskningsprojekt
 • En roll där du får ta stort ansvar för dina forsknings- och utvecklingsprojekt och där du får samarbeta med experter inom området
 • Möjligheten att utvecklas i din roll på ett företag i tillväxt som satsar på sina medarbetare genom bra ledarskap, kompetensutveckling och goda personalförmåner
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nordic Biomarker.

Arbetsuppgifter

I rollen som forskningsingenjör kommer du att projektleda och arbeta operativt i forskning- och utvecklingsprojekt från idé till färdig produkt. Rollen innefattar bland annat projektplanering, planering och genomförande av laborationer samt dokumentation och rapportering av resultat.

I projektens tidiga stadium arbetar du med framtagning av nya eller vidareutveckling av befintliga produkter. Detta arbete innefattar research samt testning för att kunna optimera tillverkningsprocessen för produkterna. När projektet kommer vidare till produktutvecklingsfasen ansvarar du för att involvera och samordna berörda parter inför tillverkning, verifiering, och validering av produkten. Du har många kontaktytor internt där du får arbeta med experter inom respektive område. Du kommer exempelvis samarbeta med produktionen, företagets QA-funktion samt marknadsavdelningen.

Dokumentation är en viktig del av arbetet och är något som följer med från projektens början till slut. Eftersom du arbetar i labbmiljö kommer du ha ansvar för delar av utrustningen i labbet. Rollen kräver även att du håller dig uppdaterad inom ditt forskningsområde genom omvärldsbevakning samt genom att delta vid konferenser och mässor där du möter både kunder och forskare.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom relevant område exempelvis kemisk biologi, bioteknik eller biomedicin
 • Har arbetslivserfarenhet från en roll där du arbetat med laborationsteknik
 • Har en god datorvana, där du har goda kunskaper inom MS Officepaketet
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken används internt och externt
Det är meriterande om du:
 • Har en bakgrund inom proteinkemi eller koagulation, antingen via studier eller från arbetslivet
 • Har disputerat inom relevant område
 • Har erfarenhet av arbete enligt något kvalitetsledningssystem, gärna ISO 13485
 • Har erfarenhet av projektledning
Som person är du:
 • Problemlösande
 • Självgående
 • Har god uthållighet
 • Har en god samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Linköping
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordic Biomarkers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Biomarker är en ledande leverantör av reagens för koagulationsanalyser. Företaget grundades i Umeå 2007 och har idag kunder över hela världen. All produktion sker dagsläget i Umeå men inför nästa år bygger företaget upp ett kompetenscenter för clotting assays i Linköping där forskning, utveckling och tillverkning av produkter inom det området kommer att samlas. I Umeå är fokuset istället forskning, utveckling och tillverkning av produkter inom latex immuno assays och kromogena metoder. Försäljningen av samtliga produkter utgår ifrån Stockholm där Nordic Biomarkers marknadsavdelning finns.