Flygtekniker med B1/B2-certifikat till expansiva UMS Skeldar

Flygtekniker med B1/B2-certifikat till expansiva UMS Skeldar

Vill du vara med på resan att utveckla, utprova och leverera obemannade helikoptersystem? Är du prestigelös och drivs av att få arbeta med framtidens teknik i högpresterande miljöer? Trivs du i sammansvetsade team där det är viktigt att hjälpa och stötta varandra? Vill du dessutom kunna påverka din egen roll? Då kan du vara rätt person för UMS Skeldar som nu befinner sig i en spännande fas med att öka tempot i utvecklingen och produktionen av UAV-plattformen Skeldar V-200 för den militära och civila marknaden världen över.

Information om uppdraget

Academic Work söker tillsammans med UMS Skeldar en flygtekniker med B2-certifikat till ett av deras flygteam. Här får du möjligheten att arbeta med avancerad och ny teknik i ett företag som värdesätter god teamkänsla och eget ansvar.

UMS Skeldar är ett Joint Venture mellan UMS AERO Group och Saab. UMS Skeldar bildades 2016 och är ett högkvalificerat företag med alla funktioner som krävs för att utveckla och leverera kompletta UAV-system. De är nu i en mycket expansiv fas där visionen är att tillhandahålla avancerade lösningar för obemannade helikoptersystem för att möta komplexa utmaningar på dagens marknad.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos UMS Skeldar. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig under hela 2019. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i flygteamet och arbeta tillsammans med flygprovingenjörer, operatörer och tekniker. Du arbetar både med utvecklingen i Linköping samt ute i fält. I tjänsten kan det även ingå resor till kunder över hela världen då vi utför flygdemonstrationer och utbildningar för kundoperatörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Underhålla flygfarkoster och markstationer.
 • Assistera produktionen med el- och kablagebyggnad.
 • Genomföra modifieringar och installationer i takt med att systemet utvecklas.
 • Delta i flygutprovning, kunddemonstrationer och teknikerutbildning för kunds räkning.
I den här tjänsten får du en helhetssyn över hela produkten och får jobba med den senaste tekniken. Här får du även goda möjligheter att vara med och påverka i en mindre verksamhet men med höga ambitioner. Tjänsten passar dig som trivs med mycket eget ansvar och ett starkt teamfokus där du ständigt får utmana dig själv.

Vi söker dig som
 • Har genomfört B2-utbildning. Även B1-behörig flygtekniker med goda kunskaper inom elmontering, kontaktering och mjuklödning kan komma i fråga.
 • Har god datorvana samt B-körkort.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Som person har du ett säkerhetsmedvetet tänk och en god känsla för flygteknik. Du har en god problemlösande förmåga med ett sinne för detaljer där du ser till att inget lämnas åt slumpen. Du kommer gärna med nya lösningar samt vågar testa nya idéer samtidigt som du tar ett stort ansvar både för ditt eget arbete och för verksamheten i stort. Du agerar med trygghet och behåller lugnet även i mer pressade situationer. Du inger förtroende i både interna och externa kontakter, där du också får nytta av din goda kommunikativa förmåga. Utöver detta ser vi att du är mycket samarbetsvillig och tycker att det är roligt att arbeta i team samt bidrar till detta genom en mycket positiv attityd.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Linköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om UMS Skeldar på deras hemsida eller spana in deras Youtube-kanal HÄR