Förvaltningsekonom till Riksbyggen i Linköping

Förvaltningsekonom till Riksbyggen i Linköping

Här är tjänsten för dig som har en bakgrund inom ekonomi och vill arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter. Välkommen med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Riksbyggens räkning en ekonom. Som ekonom ansvarar du för att bokslut, budget och prognos upprättas och du har den löpande kontakten med kunden vid ekonomiska frågor. Du arbetar i en rådgivande roll i ett nära samarbete med teknisk förvaltning och övriga leveransenheter. I tjänsten ingår även att arbeta med ekonomisk uppföljning av verksamheten, låneupphandlingar och övrig finansiell planering. Du medverkar vid budget-, bokslutsmöte och årsstämma vilket innebär att viss del av din arbetstid kommer att vara förlagd till kvällstid, detta kompenseras av en i övrigt flexibel arbetstid.

Tjänsten är ett föräldrarvikariat på heltid med tillträde under mars/april 2020.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
  • Arbeta med den löpande ekonomiska förvaltningen
  • Delta i styrelsemöten
  • Ansvara för att göra bokslut, budget och årsredovisning i bostadsrättsföreningarna
  • Vara kundernas kontakperson vid ekonomiska frågor
Vi söker dig som

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning från högskola eller motsvarande. Vi ser gärna att du har arbetat med olika delar inom ekonomi tidigare. Vidare är du intresserad av kundkontakter och har förmågan att se och möta kunders behov samt att agera professionellt och kundorienterat.

Som person är du affärsmässig samt bra på att planera och organisera ditt arbete. Du kommunicerar väl på svenska såväl skriftligt som muntligt då du ska kunna förklara ekonomi för såväl lekmän som mer rutinerade. För att trivas i rollen är du social och kan hantera människor på bra sätt. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog och att kunna informera på ett tydligt sätt.

Övrig information
  • Start: mars/april
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Linköping
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Samtidigt är de en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!