Event Marketing Manager som vill utveckla vår lokala marknadsföring

Event Marketing Manager som vill utveckla vår lokala marknadsföring

Kandidater är något av det viktigaste vi har och för att attrahera målgruppen krävs alltid det lilla extra i vårt varumärkesbyggande arbete. Vi behöver gå utanför ramarna, tänka kreativt och hitta nya mötesplatser med våra kandidater för att stärka vår position på marknaden. Har du ambitionen och viljan att fortsätta driva utvecklingen av Academic Works eventmarknadsföring mot Young Professionals på högskolor och universitet? Då kan vi erbjuda dig möjligheten att arbeta i en affärsdriven miljö med stark laganda!

Information om uppdraget

"Det bästa med rollen som Event Marketing Manager är att strategiskt och operativt ansvara för, driva och utveckla Linköpingsregionens marknadsaktiviteter - från planering till genomförande och utvärdering. I rollen arbetar jag i en ledarroll med mycket eget ansvar för både det lokala marknadsteamet samt den interna och externa kommunikationen av olika marknadsaktiviteter. Tillsammans med kompetenta teamkollegor över landet delar vi best practice för att säkerställa att vi kontinuerligt utvecklar och förbättrar funktionen Event Marketing. Det är ett mycket varierande arbete med många olika kontaktytor där jag får möjlighet att på ett kreativt och strukturerat sätt bidra till att stärka Academic Works varumärke mot målgruppen. Vill du vara med och ta vår kandidatmarknadsföring på campus till nya höjder så är detta rollen för dig!

Så beskriver Ulrika, vår nuvarande Event Market Manager för Linköping, rollen och varför hon trivs så bra i den. Då hon nu går vidare till en ny roll inom Academic Work söker vi hennes efterträdare som vill fortsätta att driva och utveckla det lokala marknadsarbetet i Linköping. Vi söker nu därför dig som är trygg i dig själv, trivs med självgående arbete och som vill jobba med marknadsföring kopplat till vår affär!

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Event Marketing Manager driver du självständigt eventmarknadsarbetet i Linköpingsregionen och ditt huvudansvar är att säkerställa inflödet av kandidater. Du ansvarar för aktiviteter i regionen som innefattar Östergötland och Småland.
Även om mycket av arbetet sker självständigt ingår du i det nationella eventmarknadsteamet med kollegor över hela Sverige. Du kommer vara placerad på vårt kontor i centrala Linköping men resor i regionen och till andra kontor i Sverige är en stor del av rollen.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i rollen som Event Marketing Manager är att:
 • Planera, samordna och leda samtliga eventmarknads-aktiviteter i regionen, så som föreläsningar, arbetsmarknadsdagar och monterevent
 • Skapa och utveckla samarbeten med kårer, sektioner och föreningar i regionen
 • Säkerställa löpande dialog och samarbete med kontorets konsultchefer och rekryteringskonsulter, för specifika insatser att hjälpa dem marknadsföra och tillsätta aktuella uppdrag
 • Ha personalansvar för två Event Marketing Assistants och sju Brand Ambassadors som jobbar deltid med att utföra event och skapa marknadsmaterial som exempelvis affischer och posters
Vi söker dig som
 • Har en relevant akademisk högskoleexamen inom exempelvis marknadsföring eller ekonomi, dock lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet så även du med en annan utbildningsinriktning men ett stort intresse för marknadsföring och event är välkommen att söka
 • Har erfarenhet av kundkontakt och utåtriktat arbete inom exempelvis service eller försäljning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom kandidatkontakt är en stor del av rollen
 • Har B-körkort och känner dig bekväm att köra, då du kommer köra självständigt i regionen
Det är meriterande om du arbetat med event eller annan marknadsföring tidigare. Det är även meriterande om du har varit aktiv i en studentförening eller annan organisation där du har arrangerat event/drivit projekt och/eller föreläst.

Som person är du trygg och självgående med en god förmåga att självständigt driva ditt eget arbete. Du tar gärna egna initiativ och tar självständigt fram förslag på arbetsmetoder som leder dig och ditt team mot ett önskat resultat. En framgångsrik Event Marketing Manager hos oss har förmågan att skapa goda och långsiktiga relationer, agerar utåtriktat och är socialt aktiv i professionella sammanhang. För att lyckas väl i dina ansvarsområden krävs även ett välstrukturerat arbetssätt samt en förmåga att organisera och prioritera effektivt. Som chef är det viktigt att bygga förtroende, signalera stabilitet och att du drivs av att utveckla andra i din omgivning och se dina medarbetare lyckas.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning
 • Arbetstider: Främst kontorstider, men event kvällstid förekommer
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.