Business controller till marknadsledande företag

Business controller till marknadsledande företag

Är du nyutexaminerad från en universitetsutbildning inom ekonomi och söker ditt första jobb eller har du arbetat som business controller i ett par år och är redo för nästa steg i karriären? Här får du möjligheten att växa tillsammansmed ett framgångsrikt bolag i en controllerroll med högt tempo och en stark framåtanda. Nu har du chansen att få jobba för Sveriges främsta larminstallatör Verisure Sverige. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Verisure söker nu en driven och skärpt Business Controller till sitt controllerteam i Linköping. Som Business Controller på Verisure utgör du en viktig del av verksamheten. Här får du vara med och bygga en analytisk och kommunikativ finansfunktiondär du är specialiserad på verksamhetsstyrning. Du får möjlighet att arbeta tillsammans med drivna medarbetare i ett öppet kontorslandskap i anslutning till vår larmcentral. Du tillhör ett team med fyra andra controllers där du rapporterar till Head of Business Controller. Klimatet på företaget präglas mycket av den härliga säljandan som finns. Du kommer att arbeta från kontoret i Linköping men det kan även förekomma resor till kontoret i Solna, Stockholm.

Verisure arbetar efter sina värdeord:
 • Passionated in everything we do
 • Committed to making a difference
 • Always Innovating
 • Winning as a Team
 • With Trust & Responsibility
Som Business Controller är det viktigt att dessa värdeord även passar in i din personlighet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Verisure.

Arbetsuppgifter

Som Business Controller ansvarar du för att följa upp resultat och bevaka lönsamheten i företaget samt har en central funktion inom organisationen, både mot ledning och verksamheten. Du levererar resultatrapporter till Head of Business inför månadsuppföljning med CFO och du har löpande avstämningar kring dina projekt. Du arbetar verksamhetsnära med stort eget ansvar där du själv driver ditt arbete framåt.

Dina främsta arbetsuppgifter är att:
 • Observera, styra och leverera analyser
 • Ta fram rapporter och underlag för intäkts- och kostnadsdrivare och förmedla dessa på ett pedagogiskt sätt i verksamheten
 • Ta fram prognosarbete i form av forecast och budget
 • Sammanställa, analysera och presentera information i samband med bokslut
 • Vara med i och driva olika projekt
Tjänsten passar dig som trivs i ett klimat som präglas av högt tempo, utmanaranda och ett stort resultatfokus. För att trivas i rollen är du analytisk, kommunikativ och en lagspelare. Du bör ha ett stort verksamhetsintresse och vara bra på att förstå ekonomiska samband som du kan presentera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Utöver detta är du inte rädd för att arbeta hårt och ge det lilla extra för att nå goda prestationer.

Vi söker dig som
 • Har magisterexamen inom ekonomi / industriell ekonomi eller liknande
 • Är obehindrad i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har goda kunskaper i Excel och PowerPoint
Det är meriterande om du
 • Har 1-3 års arbetslivserfarenhet av arbete som Business Controller inom revision och/eller affärsanalys
 • Har tidigare erfarenhet av arbete med kundportföljer och abonnemang
Som person är du analytisk och resultatinriktad. Du tycker att det är kul att arbeta mot deadlines i ett högt tempo. Du är även flexibel och drivande i ditt arbetssätt och du har en god kommunikativ förmåga då du kommer att arbeta i nära relation till dina kollegor.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, Dagtid
 • Placering: Huvudkontor för Verisure Sverige AB, Gumpekullavägen 8 Linköping.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Verisures önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas Direct grundades 1988 som en del av företaget Securitas i Sverige. Securitas Direct blev 2006 ett eget företag. Fokus har hela tiden legat på utvecklingen av säkerhetsprodukter och tjänster kopplade till hem och företag. I dag är Verisure varumärket för vårt konsumenterbjudande. Med 2.5 miljoner kunder i 14 länder och mer än 10 000 anställda är vi nummer ett i Europa och växer starkt i Sydamerika. Läs mer på Verisure