Är du i slutet av dina studier och vill säkra en varierande utvecklartjänst?

Är du i slutet av dina studier och vill säkra en varierande utvecklartjänst?

Är du i slutet av dina studier med stort intresse för programmering i C++ eller JAVA? Eller har du arbetat i något år och vill ha en ny utmaning? Vill du arbeta med teknik i framkant och skapa framtidens 5G? Ericsson satsar stort i Linköping och detta öppnar upp möjligheter för dig som redan har, eller är påväg att införskaffa, en ingenjörsexamen inom data, elektronikdesign , teknisk fysik eller inom systemvetenskap.

Information om uppdraget

Academic Work söker mjukvaruutvecklare till Ericsson i Linköping då de just nu stärker sin organisation i storsatsningen mot 5G, Cloud och IoT. År 2020 förväntas den kommersiella lanseringen av femte generationens mobilnät och Ericsson är ett av de främsta företagen inom området för forskning och utveckling. De söker kompetenta personer med olika erfarenheter och beroende på din bakgrund finns massor av spännande möjligheter.

Livscykeln för en produkt som denna spänner över 20 till 30 års tid. Att komma in i det inledande skedet öppnar förstås upp en hel del dörrar inför framtiden och ger dig möjligheten att med tiden bli en expert inom området. Inför 5G-projektet rådfrågades mjukvaruutvecklarna kring vilken utvecklingsmiljö de vill jobba i och hur själva arbetet ska genomföras. Detta har resulterat i en modern utvecklingsmiljö med bland annat flitig användning av Open Source-verktyg, kortare arbetscykler för teamen med tätare releaser, samt bredare individuella roller där var och en är involverad i alla steg. Även om systemen som utvecklas är extremt stora och komplexa, är det tillfredsställande att tänka sig att en enskild utvecklares bidrag kommer komma att användas miljontals gånger per dag bland de 3.5 miljarder användare av Ericsson nätverk. Låter det här som ett projekt du skulle vilja bidra till?

Vi är den största nationella aktören i branschen med huvudsaklig inriktning mot studenter och unga i karriären. Just i samarbetet med Ericsson riktar vi oss även mot de som redan är etablerade i sin karriär och har flera års erfarenhet i bagaget. För dig som har arbetat i flera år med mjukvaruutveckling ligger den stora fördelen hos Ericsson framför allt i det varierade arbetet och i hur arbetsdagarna skiljer sig mot varandra. Som konsult har du en dedikerad konsultchef som finns där för dig och vars ambition är att du ska ha det bra, och så småningom överrekryteras. Du omfattas givetvis av kollektivavtal och får tillgång till vår konsultportal med bra erbjudanden.

Arbetsuppgifter

Som mjukvaruutvecklare hos Ericsson arbetar du med både ny- och vidareutveckling av produkter och tjänster. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat kravanalys, design, integration och verifiering. Vidare arbetar du med konfigurationshantering, produktsupport och dokumentation av system. Du kommer att arbeta tillsammans med utvecklare i ett Cross Functional Team (XFT) som är delaktiga i hela processen - från arkitektur till release av 5G.

Det team du blir en del av kommer bestå av sju till åtta personer med olika erfarenhet, bakgrund och kompetenser. Olika teammedlemmar tenderar att vara specialiserade på olika delar, men vad som sticker ut i arbetsmetodiken är hur pass involverade samtliga är i de alla olika delar av processen. Den som är specialiserad på kodning är också involverade i testningen och verifikationen. Det här gör att alla får en helhetssyn i arbetet, samtidigt som arbetsuppgifterna blir betydligt mer varierade.

Du kommer till exempel att:
  • Programmera i C, C++ eller Java
  • Utveckla nya produkter och använda sig av koncepten Big Data, Machine Learning och AI
  • Kravanalys, design, integration och verifiering
  • Arbeta brett i Agila team
Tjänsten passar dig som vill vara med att utveckla det kommande 5G-nätet. Du brinner för kreativa lösningar och vill lära dig mer och utvecklas inom detta område. Här får du chansen att växa in i din roll, ta mycket ansvar och visa framfötterna. Hos Ericsson kommer du att få arbeta med teknik i framkant. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom bolaget, med chans till både vidareutbildning i form av kurser samt kompetensöverföring från seniora kollegor.

Vi söker dig som
  • Studerar till civil- eller högskoleingenjör inom data/IT, elektronikdesign eller teknisk fysik alternativt systemvetenskap och har ett stort intresse för programmering
  • Har kunskap inom C++ eller java
  • Behärskar engelska flytande i tal och i skrift då de krävs i tjänsten
Som person är du driven i ditt arbete och tar dig an nya uppgifter med ett stort engagemang. Du tar även gärna egna initiativ till utveckling och förbättringar. Du tycker om problemlösning och att analysera problem. Eftersom att du kommer att arbeta i ett agilt team ser vi att du har god samarbetsförmåga och gillar att dela med dig av dina expertkunskaper.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse.
  • Omfattning: Heltid. 6 månaders provanställnning
  • Placering: Mjärdevi Science Park, Linköping.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ericssons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ericsson är en global tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation. Med deras tjänster, program och infrastruktur - särskilt inom mobilitet, bredband och moln - gör dem det möjligt för kommunikationsbranschen och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och fånga nya möjligheter.