Är du Newton Nordics nästa mekanikkonstruktör?

Är du Newton Nordics nästa mekanikkonstruktör?

I takt med Newton Nordics expansionsplaner behöver de nu ytterligare en medlem till sitt tighta team! Vi söker efter dig med en bakgrund inom mekanik och som har ett brinnande intresse för produktutveckling. Du som har väntat på en möjlighet där du får utvecklas i en roll med korta beslutsvägar, jobba med en häftig produkt som du får följa hela vägen och där din kompetens och nyfikenhet tar teamet till nästa nivå!

Information om uppdraget

Newton Nordic välkomnar dig till ett spännande och familjärt teknikföretag!

Företaget gick tidigare under namnet Intuitive Aerial och är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt och support-lösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. NEWTON-systemet används för livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang.

Du har säkert suttit i soffan och sett Melodifestivalen, Eurovision, Idol eller kanske till och med en Beyonce konsert? Det du då kanske inte visste var att bakom många av dessa häftiga tagningar mellan olika scener, inzoomingar, och extremt stabila dolly shots fanns Newton Nordic med sina produkter.

Här tas du emot av ett team på fyra stycken utvecklare där tre av dessa arbetar huvudsakligen mot mjukvara/elektronik och en mot mekanik. Företaget har en platt organisation vilket genomsyrar arbetet och mentaliteten i gruppen. Varje person är expert på sitt eget område och har en stor påverkan i arbetet - precis som du kommer att ha i din roll! Detta är en ny roll men du tillhör ett erfaret team med en mycket engagerad chef som kommer se till att du får en god upplärning. För att trivas i rollen och i företaget bör du vara prestigelös och uppskatta den familjära arbetsmiljön - för här blir du snabbt en del av familjen.

Du erbjuds
 • Erfarna kollegor och engagerade chefer
 • En roll med intressanta och utmanande uppgifter
 • Ett arbete där du får vara med genom hela projekt och se slutprodukterna
 • Att arbeta hos en innovatör inom stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror för TV- och filmindustri
 • Trevlig arbetsmiljö i en platt organisation
 • Medverkan på intressanta mässor inom branschen
Arbetsuppgifter

I rollen som mekanikkonstruktör kommer du vara en självgående del i utvecklingsteamet. Du kommer dels att driva egna, mindre projekt inom konstruktion och produktutveckling, men också vara en del av större projekt tillsammans med kollegorna i teamet.

Du kommer också att fungera som en resurs för att förbättra arbetsmetoderna inom produktionsavdelningen. Newton Nordic är ett relativt litet företag där produktionen sköts och styrs på plats och du kommer att vara en viktig länk mellan utvecklarna och produktionsavdelningen för att säkerställa kvalitén i produktionen.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att:
 • Arbeta med konstruktion och produktutveckling
 • Stötta produktionsavdelningen i framtagandet av arbetsmetoder, instruktioner och underlag
Vi söker dig som

Har en ingenjörsexamen inom maskinteknik eller annan utbildning som bedöms likvärdig

Är obehindrad i engelska i både tal och skrift

Har erfarenhet av utvecklingsarbete från idé till levererad produkt

Har goda kunskaper i CAD

Det är meriterande om du har arbetat nära eller i en småskalig produktionsavdelning

Det är även meriterande om du har goda kunskaper i svenska

Som person är du:

Prestigelös och självgående, du agerar med säkerhet och trygghet i nya situationer. Vi ser även att du är problemlösande och ansvartagande där du driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt. Utöver detta arbetar du bra med andra människor.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägning
 • Omfattning: Heltid, flex
 • Placering: Linköping
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Newton Nordics önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om och besök företagets hemsida här!